Na de stalbrand in Streefkerk Fotopersbureau Busink

Bij een stalbrand in Streefkerk zijn vannacht tweehonderd kalveren om het leven gekomen.

De kalveren in de brandende loods stonden in boxen en konden niet ontsnappen. "Ze zaten als ratten in de val", aldus een verslaggever van Rijnmond.

De brand brak rond 04.00 uit in een van de vier grote stallen in Streefkerk, in de Alblasserwaard. De brandweer wist te voorkomen dat de brand oversloeg naar de andere drie stallen, waar ook nog eens 1000 kalveren stonden. De dieren in de andere stallen bleven ongedeerd. De oorzaak van de brand is onbekend.

De brand betekent een tweede tegenslag in drie jaar tijd voor de familie Slingerland uit de Alblasserwaard. De dochter van de familie was eigenaar van de kalveren die vannacht zijn omgekomen. De zoon van dezelfde familie was eigenaar van 1500 varkens die in augustus 2019 omkwamen bij een grote stalbrand, iets verderop aan dezelfde weg in Streefkerk.

Wij boeren hebben het al zo moeilijk

"Wat moet ik nou nog? Wat moet je?", waren de woorden van vader Slingerland (hij wil niet met zijn voornaam in de media) toen hij vanochtend een kijkje kwam nemen bij de uitgebrande stal. "Wij boeren hebben het al zo moeilijk. Je zorgt dat je kinderen met gezonde bedrijven door kunnen. En dan gebeurt dit. Zo onverwachts. En drie jaar geleden ook al bij mijn zoon.".

De oorzaak van beide branden is niet bekend.

STER reclame