Hongarije koploper 'groep des doods' na 4-0 zege in Engeland, Duitsland vernedert Italië

Met Duitsland, Italië en Engeland mag Groep 3 van de Nations League de 'poule des doods' genoemd worden. Maar na vier groepswedstrijden is het doodleuk Hongarije dat bovenaan staat.

De Hongaren boekten in Wolverhampton een zege met ongelooflijke cijfers (0-4) op Engeland, dat zijn grootste thuisnederlaag sinds 1928 (1-5 op Wembley tegen Schotland) leed. Tegelijkertijd waren de Duitsers in Mönchengladbach veel te sterk voor de Italianen: 5-2.

Engeland moet vrezen voor degradatie

Engeland is met twee punten hekkensluiter en zal in september in duels met Italië en Duitsland degradatie naar de B-divisie moeten zien te voorkomen.

De stand in Groep A3 van de Nations League

Met een knappe volley opende Roland Sallai in de 16de minuut de score. Halverwege de tweede helft scoorde de middenvelder opnieuw, ditmaal na knullig balverlies van Kalvin Phillips.

In de slotfase was Mason Mount met een bal op de paal dicht bij de aansluitingstreffer, maar vlak daarna zorgde Zoltan Nagy met een intikker voor de 0-3. De Engelse verdediger John Stones liep nog tegen een zwaargestrafte rode kaart (tweemaal geel) aan. Met een man minder incasseerde Engeland ook nog een treffer van invaller Daniel Gazdag, die scoorde met een fraai stiftje.

Drukte in het Hongaarse strafschopgebied

Voor Italië eindigde het rampseizoen 2021/22, waarin het plaatsing voor het WK misliep, in mineur. Het veredelde B-team van Roberto Mancini werd compleet afgeschminkt door Duitsland.

Piepjonge Gnonto lichtpuntje bij Italië

Joshua Kimmich en Ilkay Gündogan (penalty) waren voor rust trefzeker. In de tweede helft maakte eerst Thomas Müller zijn 44ste interlandgoal en schoot Timo Werner in twee minuten tweemaal raak.

Toch was er nog een lichtpuntje voor de Squadra Azzurra met het oog op de toekomst. De 18-jarige Wilfried Gnonto redde met een intikker de eer en werd zo de jongste doelpuntenmaker ooit voor zijn land. In de slotseconden kopte Alessandro Bastoni nog de tweede eretreffer binnen voor Italië uit een hoekschop.