ANP
NOS Nieuws

Kim Putters volgt Mariëtte Hamer op als voorzitter SER

Kim Putters wordt de nieuwe voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER). Dat melden ingewijden aan de NOS, na berichtgeving van RTL Nieuws. Vrijdag wordt zijn voordracht bekrachtigd door de ministerraad.

Putters volgt Mariëtte Hamer op, die in april vertrok na 7,5 jaar aan het hoofd van de raad te hebben gestaan. Zelf was Putters negen jaar directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP), tot en met vorige maand.

De SER is een van de belangrijkste adviesorganen van de regering. In de raad hebben vertegenwoordigers van werkgevers- en werknemersorganisaties zitting, net als kroonleden. Dat zijn deskundigen die door de overheid zijn benoemd. De SER is geregeld betrokken bij het sluiten van maatschappelijk akkoorden, zoals het Klimaatakkoord uit 2019.

Putters bij zijn afscheid van het SCP:

De politiek onderschatte de kloof in de samenleving, denkt vertrekkend SCP-baas

Net als zijn voorganger Mariëtte Hamer is Putters lid van de PvdA. Van 2003 tot en met 2013 was hij lid van de Eerste Kamer. Ook was hij gemeenteraadslid in Hardinxveld-Giessendam.

Putters heeft een achtergrond als bestuurskundige en werkte lange tijd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Daarna werd hij directeur van het SCP. Ook het SCP is een belangrijk adviesorgaan van de overheid.

Ten tijde van de coronacrisis was het SCP een van de organisaties die onderzoek deden naar de impact van de coronamaatregelen bij de samenleving. Bij zijn afscheid van het SCP concludeerde Putters dat de pandemie de al bestaande afstand tussen overheid en burger zichtbaarder had gemaakt. Beleid om het verschil tussen mensen met wie het goed gaat en mensen met wie het niet goed gaat te verkleinen werkt steevast niet, was zijn conclusie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl