Er werd onder meer met boten naar de twee vermisten gezocht
NOS NieuwsAangepast

Verwarring over mogelijke vondst lichamen tweetal in Amazone-gebied

Er zijn tegenstrijdige berichten over het lot van de vermiste Britse journalist Dom Phillips en zijn Braziliaanse reisgezel, onderzoeker Bruno Pereira. De vrouw van Phillips meldde tegen het Braziliaanse nieuwsmedium Globo dat hun lichamen gevonden waren, maar de federale politie en lokale reddingsteams spreken dat tegen.

Dit weekend zijn wel eigendommen van de twee gevonden en "biologisch materiaal", zegt de politie in een verklaring. Het ging om kleren met een id-bewijs van de Braziliaan en een rugzak met kleren van de Brit.

Ook hun laarzen werden teruggevonden. Verder is er bloed gevonden op de boot van een man die sinds de vermissing als enige verdachte is aangemerkt.

Laptop onder water

Duikers vonden tijdens de zoektocht naar de twee ook een laptop die was vastgebonden aan een half onder water staande boom. Volgens politieonderzoekers was die computer van Pereira.

De twee verdwenen zondag 5 juni in een afgelegen stuk van het regenwoud bij de grens met Peru. Phillips, die onder meer schrijft voor The Guardian en The New York Times, was in het afgelegen gebied op reportage voor een boek waaraan hij werkt.

Stropers en vissers

De politie gaat ervan uit dat de verdwijning iets te maken heeft met stropers en vissers die illegaal actief zijn in het beschermde natuurgebied.

Phillips deed eerder verslag over illegale mijnbouw, houtkap en visserij in het gebied en geweld tegen de oorspronkelijke bewoners van de Amazone. Beide mannen werden bedreigd vanwege hun werk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl