NOS Sport

BMX'ster Smulders worstelt met 'innerlijke ik' en wordt weer geklopt op thuisbaan

BMX'ster Zoé Claessens heeft ook de tweede wereldbekerwedstrijd op Papendal op haar naam gebracht. De Zwitserse Europees kampioene verwees, net als zaterdag, Laura Smulders naar de tweede plaats.

Bij de mannen ging de zege net als zaterdag naar een Fransman. Voor Romain Mahieu was het zijn eerste zege in het wereldbekercircuit.

BMX'ster Smulders weer geklopt door Claessens: 'Had wat last van innerlijke ik'

Judy Baauw, Merel Smulders en Manon Veenstra waren zaterdag nog finalisten, maar strandden nu in de halve finales. Laura Smulders, die al 25 wereldbekerzeges op haar naam heeft en tot zaterdag vijf wedstrijden op rij had gewonnen, plaatste zich als snelste in de halve finale waarin haar zus Merel strandde.

In die halve finale was ze ook Claessens te snel af, maar dat had wel energie gekost. De finale leek vervolgens een kopie van zaterdag. Ook nu had Smulders op haar thuisbaan de beste start, maar ze moest voor de eerste bocht al de Europees kampioene voorlaten.

De Zwitserse Claessens reed daarna soeverein naar de zege. De Britse wereldkampioene Bethany Shriever, die gisteren bleef steken in de halve finales, herstelde zich zondag met de derde plek.

In de halve finale wist Laura Smulders (3) Zoé Claessens (links) wel voor te blijven.

"Volgende week heb ik examens, dus ik had niet verwacht dat ik kon winnen", jubelde de 21-jarige Claessens uit het Franstalige gedeelte van Zwitserland. Ze zit in het tweede jaar van de driejarige opleiding cultuurwetenschappen. "En nu win ik alweer. Ik ben echt superblij."

Smulders had zelf een opmerkelijke verklaring. "Ik had vandaag last van mijn innerlijke ik, zeg maar", aldus Smulders. "Dat kostte wel een hoop energie." Toch kon ze niet ontevreden zijn met twee tweede plaatsen dit weekend. "Dat is supergoed natuurlijk. Ik sta nog steeds dik bovenaan in de overall ranking. Het gaat heel constant eigenlijk."

  • NOS
    Laura Smulders, Zoé Claessens en Bethany Shriever op het podium van de wereldbekerwedstrijd in Arnhem.
  • NOS
    De tussenstand in de wereldbeker supercross voor vrouwen.

Bij de mannen was er opnieuw een Franse zege. Nadat André gisteren al de beste was geweest, waren de bloemen nu voor Romain Mahieu.

Zaterdag werd Mahieu in de finale nog uit de wedstrijd gebeukt door zijn vriend Sylvain André, die er later met de zege vandoor ging. Zondag strandde André in de halve finale.

In de eindstrijd ging Mahieu van start tot finish aan de leiding en reed hij onbedreigd naar zijn eerste zege in de wereldbeker. Op respectabele afstand eindigde de Amerikaan Cameron Wood als tweede. Jay Schippers reikte tot de halve finales en was daarmee de beste Nederlander.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl