NOS Wielrennen

Dupont in tranen na sprintzege in ZLM Tour: 'Zullen het boven wel gezien hebben'

Timothy Dupont heeft de vierde etappe van de ZLM Tour gewonnen. De 34-jarige Belg van Bingoal-Pauwels Sauzen troefde in het Noord-Brabantse Mierlo klassementsleider Olav Kooij af in de sprint, al moest de finishfoto eraan te pas komen.

Voor Dupont was het een speciale zege, na een donkere periode in zijn privéleven.

De renners hoefden in de 196,5 kilometer lange etappe van Sint Willebrord naar Mierlo amper hoogtemeters te overbruggen en de verwachting was dan ook dat er bij de meet opnieuw een sprinter zou juichen.

In de laatste plaatselijke ronde werden nog wel wat pogingen ondernomen om de sprinters af te troeven, zoals van Jelle Bootsveld, maar ook hij redde het niet. Klassementsleider Kooij zette de sprint al vroeg in. Iets te vroeg, want Dupont ging erop en erover al was dat met het blote oog niet te zien.

Voor Dupont was het een emotionele zege na een zeer zware periode. Dit voorjaar verloor de Belg namelijk binnen een maand zijn vader en beide schoonouders.

"Ze zullen het boven wel gezien hebben", vertelde hij in tranen na de finish. "Ik wist eerst nog niet dat ik won, al had ik wel zo'n gevoel. Het besef dat ik ze heel erg mis, kwam hier wel toen ik op de stoel zat".

Olav Kooij blijft leider in het algemeen klassement. De ZLM Tour wordt zondag afgesloten met opnieuw een vlakke rit in West-Brabant, van Made naar Rijsbergen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl