1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS Wielrennen

Wiebes neemt dag na val glorieus revanche in Women's Tour en boekt 45ste zege

Lorena Wiebes heeft in de Women's Tour op indrukwekkende wijze revanche genomen voor haar val gisteren in de eerste etappe. In de 92,1 kilometer lange koers van Harlow naar Harlow won de 23-jarige Nederlandse met overmacht de massasprint.

Wiebes ging maandag in de laatste kilometers onderuit na een chaotisch verlopen openingsetappe, waarin de koers onder meer een half uur werd stilgelegd wegens een ongeluk verderop op het parcours.

'Perfect afgezet'

Dinsdag in de tweede etappe ging alles een stuk soepeler. Wiebes bleef op haar fiets zitten en liet in de sprint iedereen kansloos. De Team DSM-renster won met meerdere fietslengtes voorsprong.

"We kenden geen problemen vandaag en zaten goed vooraan bij de tussensprints en op de klimmetjes", zei Wiebes. "We zaten een beetje vast in het midden van het peloton voor de sprint, maar ik kon eruit komen en op het laatste rechte stuk vonden mijn teamgenoten me weer en trokken ze de sprint goed aan. Ze hebben me perfect afgezet."

In de korte rit leek een sprint op voorhand niet te voorkomen, maar de Britse Sammie Stuart (Cams) waagde toch een poging. Ze reed 26 kilometer voor de rest uit, maar werd teruggepakt. In de laatste twintig kilometer gingen de Franse Gladys Verhulst (Le Col-Wahoo) en Amerikaanse Lily Williams (Human Powered) nog op een kort avontuur, maar werden snel weer gepakt.

Daardoor schoot Wiebes omhoog in het algemeen klassement van de Women's Tour - beter bekend als de Ronde van Groot-Brittannië. Wiebes staat derde op vier seconden van de Franse leider in het klassement Clara Copponi. De Nederlandse Maike van der Duin staat tweede op drie seconden.

45ste overwinning

Wiebes lijkt op haar gemak over de Britse wegen. Eind vorige maand voltooide ze een hattrick door in de straten van Londen na de eerste en tweede ook de laatste etappe van de RideLondon Classique te winnen. Ook in een sprint.

De ritwinst in Harlow was de 45ste overwinning uit de profloopbaan van Wiebes, die dit seizoen onder meer al de Ronde van Drenthe, de Scheldeprijs en Nokere Koerse op haar naam wist te schrijven.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl