Clara Copponi gaat als eerste over de finish na een chaotische eerste etappe
NOS Wielrennen

Chaotische Women's Tour: Wiebes valt, rensters dansen tegen de kou, Copponi wint

Clara Copponi heeft de chaotisch verlopen eerste etappe van de Women's Tour, ofwel de Ronde van Groot-Brittannië, op haar naam geschreven. De Française was na 142 natte en koude kilometers, met ook nog eens een onderbreking van ruim een uur, de snelste in de sprint.

Lorena Wiebes, een van de topfavorieten voor de sprint, kon door een val in de laatste kilometer niet meedoen om de prijzen. Samen met enkele andere rensters belandde ze in een gevaarlijke bocht op de kletsnatte weg in de dranghekken.

De etappe van Colchester naar Bury St. Edmunds werd op 36 kilometer van de finish stilgelegd om medische diensten de ruimte te geven bij een ongeluk verder op de route, dat los stond van de koers. De Britse Danielle Shrosbree had op dat moment een voorsprong van ruim een minuut.

Dansen tegen de kou

Het duurde een uur voordat de koers kon worden hervat. De rensters zochten ondertussen allerlei manieren om warm te blijven. Er werd geschuild in auto's, maar er werd ook veel gedanst langs de weg.

Toen de rensters verder konden met de etappe, was Shrosbree haar voorsprong vrij snel kwijt. Het peloton bleef tot in Bury St. Edmunds bijeen, waar Copponi de sprint won voor de Italiaanse rensters Sofia Bertizzolo en Elena Cecchini.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl