ANP
NOS NieuwsAangepast

Meeste gestrande reizigers KLM-vluchten omgeboekt of op bestemming

KLM heeft de meeste reizigers die gisteren ergens in Europa waren gestrand omgeboekt of op de plaats van bestemming gebracht. De maatschappij meldt dat "vrijwel alle passagiers" inmiddels een alternatief is geboden.

Gisteren ontstond er een unieke situatie toen de maatschappij besloot zo'n veertig toestellen leeg terug te laten vliegen naar Schiphol, terwijl vele honderden passagiers daardoor strandden op Europese luchthavens. Sommige mensen hebben de nacht doorgebracht in een door de KLM geregeld hotel, anderen moesten op een luchthaven slapen.

Vertragingen door onweer

Voor vandaag waren zulke drastische maatregelen niet nodig. Ook voor morgen verwacht het bedrijf dat alles volgens schema zal verlopen.

Het luchtvaartbedrijf weet de problemen van gisteren aan een ongunstige windrichting en baanonderhoud op Schiphol, waardoor minder toestellen konden landen of vertrekken.

'Schandalig'

Ondertussen lieten gedupeerde reizigers van zich horen op sociale media. "Schandalig", zegt een man die de nacht met zijn familie doorbracht op Schiphol omdat hij geen hotelvergoeding zegt te hebben gekregen van KLM.

Anderen strandden op een Europese luchthaven omdat hun KLM-vlucht leeg naar Schiphol vloog en zijn teleurgesteld over de afhandeling van KLM.

Vandaag ging de drukte op de luchthaven in golven. Het is druk, maar volgens Schiphol is de drukte behapbaar. De luchthaven kampt al weken met grote problemen vanwege personeelstekorten en grote aantallen reizigers. Inmiddels zijn er afspraken gemaakt met de vakbonden over een extra beloning voor personeel dat in de zomer werkt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl