NOS Sport

Rojer (40) nog niet afgeschreven: winst dubbelspel Roland Garros na zenuwslopende finale

Jean-Julien Rojer heeft zijn vierde grandslamtitel gewonnen in het dubbelspel. Op miraculeuze wijze wist de oudgediende (40) samen met Marcelo Arévalo de ogenschijnlijk sterkere Ivan Dodig en Austin Krajicek te verslaan in de finale van Roland Garros (6-7, 7-6, 6-3).

Rojer en Arévalo overleefden drie matchpoints en tien breakpoints. Ze speelden bijna anderhalf keer zoveel punten in hun eigen servicegames, maar wonnen desondanks de tiebreak van de tweede set en benutten hun eerste de beste breekkans op de service van Krajicek in de derde. En zo piekten ze precies op de juiste momenten.

Ongeloof bij Jean-Julien Rojer en Marcelo Arévalo na het winnende punt

Op papier waren de als twaalfde geplaatste Rojer en Arévalo favoriet, maar Dodig en Krajicek hadden in de kwartfinale voor een enorme stunt gezorgd door de topfavorieten Rajeev Ram en Joe Salisbury uit te schakelen.

En ook Rojer en Arévalo hadden hun handen vol aan die twee reuzendoders. Bijna elke servicegame kwamen ze in de problemen, maar ontsnapten ze elke keer weer.

Op het vorige grandslamtoernooi werden Rojer en Arévalo nog in de eerste ronde uitgeschakeld door Robin Haase en Botic van de Zandschulp, maar een paar maanden later zijn ze al uitstekend ingespeeld op elkaar. In februari werd al het eerste succes geboekt, met een zege op het ATP-toernooi van Dallas.

Eindelijk weer groot succes sinds Tecau

Rojer boekte jarenlang successen met de Horia Tecau. Maar sinds de Roemeen zijn racket had opgeborgen, zocht generatiegenoot Rojer op zijn oude dag nog driftig naar een nieuwe dubbelpartner. En die vond hij ruim een halfjaar geleden dus in de 31-jarige Arévalo uit El Salvador.

Jean-Julien Rojer en Marcelo Arévalo met de beker

In zijn twintigste jaar als tennisprof leek de leeftijd zijn tol te gaan eisen op het spel van Rojer, de dubbelspecialist werd onlangs zelfs buiten de Davis Cup-selectie gelaten. Maar afgeschreven is hij zeker nog niet, bewijst hij nu. En daarmee ook het ongelijk van Davis Cup-captain Paul Haarhuis.

Rojer won Roland Garros ook in 2014 in het gemengd dubbel. Met Tecau samen won hij Wimbledon (2015) en de US Open (2017).

Deze zege maakt Rojer, op 25 augustus 1981 geboren in Willemstad, de oudste winnaar van een grandslamtoernooi ooit in het dubbelspel. Tot tranen toe geroerd nam hij de beker in ontvangst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl