Wesley Koolhof en zijn dubbelpartner Ena Shibahara na de gewonnen finale op Roland Garros
NOS SportAangepast

Koolhof wint in gemengd dubbel eerste grandslamtitel, Rojer finalist mannendubbel

Wesley Koolhof heeft op Roland Garros de titel in het gemengd dubbelspel in de wacht gesleept. Aan de zijde van Ena Shibahara won hij in de finale met 7-6 (5), 6-2 van het duo Ulrikke Eikeri/Joran Vliegen. Jean-Julien Rojer bereikte de finale in het mannendubbel.

Koolhof en de Japanse Shibahara namen in de eerste set een 5-2 voorsprong. De Belg en de Noorse sleepten er echter een tiebreak uit en kwamen daarin zelf met 5-2 voor.

Mede dankzij de fantastische reflexen van zijn partner aan het net ging de set toch naar onze landgenoot. De tweede set liep daarna op rolletjes, waardoor de 33-jarige Koolhof zijn eerste titel op een grandslamtoernooi veroverde.

In 2020 verloor hij met Nikola Metic de finale van het herendubbelspel op de US Open.

Rojer ten koste van Middelkoop naar finale

In het mannendubbel is er ook kans op Nederlands succes. Jean-Julian Rojer plaatste zich met zijn dubbelpartner Marcelo Arévalo uit El Salvador voor de finale in Parijs.

Jean-Julien Rojer (r) en zijn dubbelpartner Marcelo Arévalo

In de halve finales was het duo te sterk voor de Nederlander Matwé Middelkoop en diens Indiase partner Rohan Bopanna. Het werd 6-4, 3-6, 7-6 (8) voor Rojer en Arévalo.

Voor Rojer, doorgaans onderdeel van het Nederlandse Daviscup-team, is het de eerste keer dat hij doorstoot naar de finale van het mannendubbel op Roland Garros. In 2012 en 2015 bereikte hij al wel de halve finales. De 40-jarige dubbelspecialist won in 2014 met de Duitse Anna-Lena Grönefeld wel het gemengd dubbel in Parijs.

In de finale nemen Rojer en Arévalo het op tegen de Amerikaan Austin Krajicek en Ivan Dodig uit Kroatië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl