Bij de woning is een een witte tent opgezet
NOS NieuwsAangepast

Lichaam gevonden in Geleen, om 16.30 uur persconferentie over vermiste Gino

De politie in Limburg heeft vanmorgen bij een woning in Geleen een lichaam gevonden. Naar alle waarschijnlijkheid is het de 9-jarige Gino. Om ongeveer 16.30 uur is er een persconferentie in het politiebureau in Maastricht.

De persconferentie is live te volgen op NOS.nl, de NOS-app, onze Facebookpagina en NPO Radio 1.

"De impact van deze vondst is groot voor familie, hulpverleners en iedereen die de afgelopen dagen heeft meegezocht", schrijft de politie. Bij de woning is een witte tent geplaatst. De omgeving is afgezet. Vannacht werd in een andere woning in Geleen in verband met de vermissing een man aangehouden.

Berichten op sociale media over verkeerde persoon

Op sociale media gaan volgens de politie namen en foto's rond van iemand die gelinkt wordt aan de vermissing - maar die geen verdachte is in de zaak. "Wij verzoeken dringend om deze beelden te verwijderen en niet te delen", meldt de politie op Twitter. De aangehouden verdachte is een 22-jarige man uit Geleen.

Beelden van het onderzoek in Geleen:

Onderzoek na vondst lichaam bij woning in Geleen

Advocaat Sjanneke de Crom zei vanmorgen dat haar cliënt om 04.10 uur was aangehouden en dat hij door het OM werd verdacht van ontvoering. Hij wordt vastgehouden op het politiebureau in Maastricht en is daar vanmorgen gehoord. "Het heeft er alle schijn van dat hij bij zijn eerste verhoor de politie op het spoor van het lichaam heeft gezet", zei verslaggever Edwin van den Berg in het NOS Journaal.

Na het nieuws over de vondst van het lichaam zei De Croms kantoorgenoot Maikel Horsch dat hun cliënt in beperkingen zit. Dat betekent dat zij met anderen niet meer over de zaak mogen praten.

1Limburg meldt dat het gaat om de 22-jarige Donny M. uit Geleen. De politie kon dat niet bevestigen. De man is een bekende van de politie, schrijft de regionale omroep. De woning waar het lichaam is gevonden is al enkele weken onbewoond vanwege een brand. Het lichaam ligt op de grens van de tuin van deze woning en een groenstrook.

Buurtbewoners reageren geschokt nadat in hun wijk in Geleen een lichaam is gevonden.

'Verschrikkelijk', klinkt het in Geleen na de vondst van een lichaam

De 9-jarige Gino verdween woensdagavond uit een speeltuin in Kerkrade. De politie stuurde een Amber Alert uit. Een dag later maakte de politie bekend dat Gino voor de verdwijning met drie kinderen en een man aan het voetballen was. De politie had al met de kinderen gesproken en riep de man op zich te melden.

De politie kon vandaag niet zeggen of hij zich gemeld heeft en of dat de man uit Geleen is die nu is opgepakt.

De foto van Gino die bij het Amber Alert werd verspreid

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl