EPA
NOS Sport

Honkballer Bogaerts in recordboeken van roemrijke Red Sox

Het was een speciale avond voor honkballer Xander Bogaerts: de 29-jarige Arubaan kwam in de recordboeken van de Boston Red Sox. Daarbij won de roemrijke club vrijdag in de MLB met 7-2 van de Oakland Athletics.

Bogaerts speelde zijn 1.094ste duel als kortestop voor de Red Sox. Hij passeerde daarmee Everett Scott, die in 1921 zijn 1.093ste en laatste wedstrijd op die positie voor de club speelde. De Nederlandse international gaf zijn optreden extra glans met een homerun, een tweehonkslag en drie binnengeslagen punten.

Bogaerts - bijnaam de X-man - speelt sinds 2013 in de hoogste Amerikaanse honkbalcompetitie. Negen jaar geleden maakte de in San Nicolaas geboren kortestop zijn debuut voor de Red Sox en hij speelde nooit bij een andere club. Twee keer won Bogaerts de World Series, in zijn debuutjaar 2013 en in 2018.

"De tijd is voorbij gevlogen", zei Bogaerts tegen de Amerikaanse krant de Boston Globe. "Ik ben gezegend, ik had nooit gedacht dat dit kon gebeuren toen ik doorstroomde van de minors (het niveau onder de Amerikaanse MLB, red.)."

Wil Bogaerts de Red Sox-speler worden met de meeste gespeelde wedstrijden, dan moet hij nog wel een aantal jaar actief blijven. Met zijn 1.094 wedstrijden staat Bogaerts niet in de toptien en is hij nog ver verwijderd van de recordhouder Carl Yastrzemski. Van 1961 tot 1983 kwam de Amerikaanse linksvelder tot 3.308 wedstrijden.

25-27

Boston kan de overwinning van vrijdagavond goed gebruiken: de negenvoudig kampioen (in 2018 won het zijn laatste titel) staat vierde in de American League East. De Red Sox wonnen 25 duels en verloren er 27 dit seizoen, een winstpercentage van 48,1.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl