Oranje viert een van de drie treffers tegen Argentinië
NOS Sport

Hockeyers dankzij drie goals in drie minuten opnieuw langs Argentinië in Pro League

De Nederlandse hockeymannen hebben hun ongeslagen status onder bondscoach Jeroen Delmee behouden. Die status werd door Argentinië wel even aan het wankelen gebracht in het Pro League-duel in Nijmegen, maar Oranje boog een 0-1 achterstand om in een 3-1 zege. Onder de 401-voudig international heeft Oranje nu acht keer weten te winnen.

Dankzij de nieuwe zege sluit de vernieuwde ploeg van Delmee het tweeluik met de Zuid-Amerikanen succesvol af. Gisteren werd Argentinië eveneens in Nijmegen al met 5-2 geklopt.

Oranje kreeg in het tweede duel beduidend meer weerstand. Argentinië leidde bij rust dankzij een fraaie treffer met de backhand van Martin Ferreiro.

Vroeg in de tweede helft maakte Oranje het verschil in in drie knappe minuten, waarin liefst drie keer gescoord werd. De gelijkmaker was een merkwaardige, want een strafcorner ging totaal de mist in. Oranje kreeg de bal terug in de cirkel en Jonas de Geus schoot in zijn 101ste interland vanuit een schier onmogelijk hoek raak.

De hoek was zo mogelijk nóg lastiger bij de 2-1, maar Steijn van Heijningen schoot de bal snoeihard in de kruising. Direct daarna zorgde Koen Bijen met een knappe tip-in voor de derde treffer.

Twee debutanten bij Oranje

Delmee liet met Jasper Tukkers (Den Bosch) en Silas Lageman (Kampong) twee spelers hun debuut maken. Gisteren mochten Jaïr van der Horst (Den Bosch), Bram van Battum (Kampong), Luke Dommershuijzen en Floris Middendorp (beiden Amsterdam) al hun eerste interland spelen.

Jeroen Delmee is nog altijd ongeslagen als bondscoach van Oranje.

Dat was deels noodgedwongen, omdat spelers van Bloemendaal en Pinoké vanwege de play-offs om de landstitel nog vrijaf hebben. Bij de komende Pro League-duels met Engeland op zaterdag en zondag keren zij terug in de selectie. Later deze maand staan er nog dubbele ontmoetingen met Duitsland, India en Spanje op het programma.

Hoewel Nederland alle acht zijn duels in de Pro League gewonnen heeft, staat de ploeg slechts vierde op de ranglijst. De andere landen hebben twee tot zeven duels meer gespeeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl