Hoogstandje Jip Janssen tijdens Nederland-Argentinië
NOS Sport

Vernieuwd Oranje overklast Argentijnse hockeyers in Nijmegen

De Nederlandse hockeyheren hebben in de Pro League het eerste deel van het tweeluik met Argentinië met ruime cijfers gewonnen. Het werd 5-2. Donderdag wordt de tweede wedstrijd tussen beide teams gespeeld, ook op het veld van het Nijmeegse RKHV Union.

Oranje kwam via een tip-in van debutant Jaïr van der Horst, het eerste balcontact van de aanvaller van Den Bosch, al snel op 1-0. Jip Janssen tekende uit een strafcorner voor de 2-0 en de debuterende Bram van Battum (Kampong) voerde de score op met een backhand (3-0).

Oranjestorm

Koen Bijen maakte er na rust met een uithaal 4-0 van en was kort daarna ook aangever bij de 5-0 van Tjep Hoedemakers. Toen pas ging de Oranjestorm liggen en kregen de Argentijnen de kans om iets terug te doen tegen het tot dan toe indrukwekkende Oranje.

Jip Janssen (l) in duel met Lucas Toscani

Met een door Nicolas Della Torre benutte strafcorner en een doelpunt van Martin Ferreiro maakte Argentinië de score wat draaglijker.

Nieuwelingen krijgen kans

Oranje heeft het druk deze maand, met in totaal maar liefst tien wedstrijden in de Pro League in juni. Aangezien de spelers van Bloemendaal en Pinoké nog rust kregen na de finale om de landstitel van afgelopen weekend had bondscoach Jeroen Delmee meerdere nieuwelingen bij de groep gehaald.

Naast Van der Horst en Van Battum maakten ook Luke Dommershuijzen en Floris Middendorp (beiden van Amsterdam) hun debuut tegen Argentinië. Middenvelder Seve van Ass keerde na een jaar afwezigheid terug.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl