Politie Tulsa
NOS Nieuws

Vier slachtoffers en schutter dood na schietpartij in ziekenhuis Oklahoma

In een ziekenhuis in Tulsa, in de Amerikaanse staat Oklahoma, heeft een man vier mensen doodgeschoten. Daarna schoot hij zichzelf dood. De aanleiding van de schietpartij is niet bekend.

Onder de doden bevinden zich zowel ziekenhuismedewerkers als patiënten. Een woordvoerder van de politie meldt dat er ook meerdere gewonden zijn gevallen en dat de omgeving van het medische complex eruitziet als een rampplek. Hoeveel gewonden er zijn, is niet duidelijk.

De politie van Tulsa ging af op een melding van een "situatie met een actieve schutter" in het St. Francis Hospital. Een man zou daar met een geweer en pistool door de gangen op de tweede verdieping van een gebouw op het ziekenhuiscomplex lopen.

Op het moment dat de politie arriveerde, troffen de agenten mensen met schotwonden aan. "Een aantal van hen was dood op dat moment", zegt de woordvoerder.

"We hebben ook de vermoedelijke schutter gevonden. We geloven dat hij de schutter is omdat hij een lang geweer en een pistool bij zich droeg." Zijn identiteit wordt nog achterhaald. De politie gaat ervan uit dat hij tussen de 35 en 40 jaar oud was.

President Biden is bijgepraat over de situatie, zegt het Witte Huis in een verklaring. Volgens Washington houdt Biden de situatie nauwlettend in de gaten en heeft hij contact gezocht met de lokale autoriteiten om steun te bieden.

Uvalde en Buffalo

In korte tijd zijn er meerdere zogenoemde mass shootings geweest in de VS. Vorige week opende een 18-jarige schutter het vuur op een basisschool in Uvalde in Texas waarbij 19 kinderen en twee leraren omkwamen. Hij werd zelf door de politie doodgeschoten.

Een paar dagen daarvoor kwamen tien mensen om het leven in Buffalo in de staat New York nadat een man het vuur opende in een supermarkt. Nog eens drie anderen raakten gewond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl