Argentinië viert feest na de winst op Italië
NOS VoetbalAangepast

Argentinië veel te sterk voor Italië in strijd tussen continentale kampioenen

Op het heilige gras van Wembley en onder toeziend oog van bijna 90.000 toeschouwers heeft Argentinië de strijd in de Finalissima gewonnen. In Londen werd het 3-0 voor de winnaar van de Copa América tegen Italië, de winnaar van het EK van vorige zomer.

De wedstrijd tussen de kampioen van Europa en die van Zuid-Amerika was het derde treffen tussen beide continentale kampioenen. In 1985 won Europees kampioen Frankrijk de eerste editie door Uruguay met 2-0 te kloppen. Bij de tweede editie in 1993 was Copa América-winnaar Argentinië na strafschoppen te sterk voor Denemarken.

De wedstrijd zal in elk geval drie keer gespeeld worden. Ook de Europees kampioenen van 2024 en 2028 gaan de degens kruisen met de beste ploeg van Zuid-Amerika.

Lionel Messi na de Finalissima

Al snel werd duidelijk dat Argentinië de bovenliggende partij was op Wembley. Toch duurde het een klein half uur voordat de eerste treffer viel te noteren. Wie anders dan Lionel Messi stond aan de basis van de Argentijnse voorsprong.

De kleine dribbelaar hield rechtsback Giovanni Di Lorenzo goed van zich af en leverde een panklare voorzet af op Lautaro Martínez. De spits van het Italiaanse Internazionale hoefde alleen nog maar tegen de bal aan te lopen.

Afscheid Chiellini

De Finalissima stond ook in het teken van het afscheid van de 37-jarige Giorgio Chiellini. De onverzettelijke Italiaanse verdediger speelde zijn 117de en laatste interland voor 'La Squadra Azzurra'.

Angel Di Maria

De oude rot zal echter met een naar gevoel terugkijken op de wedstrijd, want bij de 2-0 van Ángel Di María werd hij simpel voorbijgelopen door de Argentijn, die een doorgestoken bal fraai over keeper Gianluigi Donnarumma stiftte.

Het slotakkoord was voor Paulo Dybala, die in de laatste minuut met een bekeken schuiver de 3-0 liet aantekenen.

Basisplaats Tagliafico, geen debuut Senesi

Ajacied Nicolás Tagliafico had een basisplaats bij de Argentijnen, waar zijn Amsterdamse ploeggenoot Lisandro Martínez op de bank bleef.

Feyenoorder Marcos Senesi, die voor het eerst bij de Argentijnse selectie zit, moest de wedstrijd vanaf de tribune bekijken. Zondag krijgt de centrale verdediger een herkansing als Argentinië in Spanje een oefenwedstrijd speelt tegen Estland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl