ANP
NOS Voetbal

Feyenoord moet afscheid nemen van Dessers: 'Hij heeft harten van publiek gestolen'

Cyriel Dessers vertrekt definitief bij Feyenoord. De Rotterdamse club had tot vandaag de kans om de optie tot koop van 4 miljoen euro te lichten, maar dat is de Rotterdamse club niet gelukt.

Naar verluidt konden Feyenoord en Dessers het niet eens worden over de financiële voorwaarden van een langer verblijf. De spits keert nu terug naar KRC Genk, dat hem afgelopen seizoen verhuurde. Mogelijk verkoopt die club hem weer, want er is veel belangstelling voor de Nigeriaans international na zijn sterke seizoen.

De 27-jarige Dessers werd met tien treffers topscorer van de Conference League, waarin Feyenoord vorige week de finale verloor van AS Roma. In de eredivisie was hij goed voor 9 goals in 27 duels.

"Ik heb een fantastische tijd bij Feyenoord gehad", zegt Dessers op de website van de Rotterdamse club. "Vorig jaar heb ik vlak voor het sluiten van de markt voor deze club gekozen en die beslissing is één van de beste uit mijn carrière geweest."

"Het hele seizoen was één groot avontuur, waarbij het succes in Europa en de prachtige interactie met het publiek er fier bovenuit steken. Ik koester rugnummer 33 en Feyenoord voor de rest van mijn leven", zegt Dessers, die in Nederland eerder voor NAC Breda, FC Utrecht en Heracles speelde.

Harten van publiek gestolen

Technisch directeur Frank Arnesen van Feyenoord kijkt terug op een memorabel seizoen. "Cyriel heeft precies gedaan waarvoor we hem gehaald hebben: scoren en het verschil maken."

"Hij heeft een grote bijdrage geleverd aan het Europees succes dat de club dit jaar geboekt heeft. En ook niet onbelangrijk: hij heeft de harten van het publiek in De Kuip gestolen. We wensen hem daarom alle succes bij het vervolg van zijn voetballoopbaan."

Met Ajacied Danilo legde Feyenoord al een nieuwe spits vast voor komend seizoen. De 23-jarige Braziliaan tekende voor vier jaar en komt transfervrij naar De Kuip.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl