Cyriel Dessers Pro Shots

De man van de memorabele Europese campagne van Feyenoord dit seizoen is Cyriel Dessers. Met tien doelpunten is de 27-jarige Belg topscorer van de Conference League. De vraag is of hij woensdag in de finale tegen AS Roma in Tirana zijn laatste wedstrijd voor Feyenoord speelt.

"Feyenoord is al in gesprek met Dessers", meldt Arno Vermeulen in Studio Voetbal. De aanvaller wordt door Feyenoord gehuurd van het Belgische Racing Genk en dat huurcontract loopt na dit seizoen af. Om Dessers definitief over te nemen, moet Feyenoord volgens een clausule in het contract vier miljoen euro betalen.

Kijk hieronder naar het fragment over Cyriel Dessers en de vaste rubrieken in Studio Voetbal: Korte Corner over Feyenoord en de Conference League (door Marcel van Roosmalen) en Eindsignaal over trainer Arne Slot (door Frank Heinen).

"Aangezien ze nu in onderhandeling zijn, weten we twee dingen", zegt Vermeulen. "Dat Feyenoord hem wil hebben en dat ze de vier miljoen hebben. Anders ga je niet in gesprek. Slim dat ze dat nu al voor de finale doen. Als hij in de finale twee keer scoort, wordt het lastig."

De transfersom is dus niet langer het probleem voor Feyenoord. Vermeulen: "Feyenoord kan niet aan Genk die vier miljoen betalen en zeggen: 'Hij is van ons'. Ze moeten het ook met Dessers eens worden. Het probleem zit hem in het salaris. Als er een club komt die drie of vier miljoen salaris wil betalen, gaat hij niet bij Feyenoord tekenen."

STER reclame