Felice Mazzu
NOS VoetbalAangepast

Succescoach Union vertrekt, tot groot ongenoegen van de club: 'Verbijsterd'

Union Sint-Gillis-trainer Felice Mazzu is aangesteld als de nieuwe trainer van de Belgische voetbalclub Anderlecht. Mazzu tekent in Brussel een contract voor onbepaalde tijd, maar Union is het niet eens met die overstap. De Belgische club overweegt juridische stappen tegen Mazzu en Anderlecht omdat er regels zouden zijn overtreden bij de baanwissel.

"Felice Mazzu heeft ons laten weten zijn contract bij Union op te zeggen bij de wet van 3 juli 1978", zegt Union, een wet die het mogelijk maakt dat iemand eenzijdig een contract opzegt, op voorwaarde dat een vergoeding wordt betaald. Maar die vergoeding is volgens Union niet betaald.

'Verbijsterd'

"De club werd afgelopen dagen ingelicht door zijn coach dat hij in gesprek was met Anderlecht. Tot een overeenkomst tussen beide clubs kwam het echter niet." De club is "verbijsterd" door de manier van handelen van zowel de coach als van de recordkampioen. "We bekijken nu welke juridische stappen er kunnen ondernomen worden."

Felice Mazzu

Anderlecht en Mazzu zijn "verrast en ontgoocheld" door de aantijgingen. Anderlecht zegt "constructief" overleg te voeren met Union over een "faire afkoopsom", maar voorlopig hebben de clubs geen akkoord.

"Anderlecht en Felice Mazzu betreuren dat Union deze onderhandeling op het publieke forum brengt", zegt Anderlecht, "maar blijven bereid tot een onderling akkoord te komen."

'Unieke seizoenen nooit vergeten'

Union en Mazzu hebben een succesvol verleden. Onder leiding van de 65-jarige coach werd Union vorig jaar kampioen werd van de tweede klasse in België en dit seizoen greep de club op het hoogste niveau net naast de landstitel.

Union, de club van oud-Feyenoorder Bart Nieuwkoop, stond vrijwel het hele seizoen bovenaan. Tijdens de play-offs legde de ploeg van Mazzu het af tegen Club Brugge, de ploeg van de nieuwe Ajax-trainer Alfred Schreuder.

"Ik zal de twee unieke seizoenen bij Union Saint-Gilloise nooit vergeten", zegt Mazzu. "De ambities van Anderlecht bieden me een unieke kans die ik niet aan me voorbij mag laten gaan." Union dreigt weliswaar met juridische stappen, maar zegt Mazzu wel dankbaar te zijn. "Tot slot wil de hele Union-familie Felice Mazzu bedanken voor de afgelopen twee jaar, waarin de promotie en een fantastische tweede plaats werden behaald."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl