ANP
In samenwerking met
Omroep West
NOS Voetbal

Kuijt debuteert komend seizoen als hoofdtrainer bij ADO Den Haag

Dirk Kuijt is komend seizoen de trainer van ADO Den Haag. Dat meldt Omroep West. De 41-jarige Katwijker neemt in de dug-out plaats op de stoel van interim-trainer Giovanni Franken.

Eind juni zal hij voor het eerst voor de spelersgroep staan. Komende donderdag wordt Kuijt gepresenteerd bij de Haagse club.

ADO Den Haag greep zondagavond naast promotie naar de eredivisie. Excelsior versloeg ADO Den Haag in een spectaculaire return van de finale om promotie naar het hoogste niveau. Het duel werd tweemaal onderbroken vanwege wangedrag van de aanhang van ADO.

ANP
Kuijt als trainer van Feyenoord Onder-19

Hoofdtrainer bij een profclub was de 104-voudig Oranje-international nog nooit. Twee jaar geleden was er even sprake van dat Kuijt de beoogde nieuwe hoofdtrainer van Feyenoord zou zijn.

Kuijt was toen eindverantwoordelijke bij het hoogste jeugdelftal (Onder-19) van Feyenoord en assistent-trainer bij amateurvereniging Quick Boys, de club waar hij als vijfjarige voetballer begon.

In het radioprogramma Langs de Lijn En Omstreken reageert ADO-watcher Jim van der Deijl van Omroep West op de komst van Kuijt naar ADO.

Kuijt speelde zelf voor FC Utrecht, Feyenoord, Liverpool, Fenerbahçe en weer Feyenoord. In 2018 kwam hij ook nog drie keer uit voor Quick Boys.

Gehoord in zaak Piet S.

Eind vorig jaar kwam de Katwijker negatief in het nieuws toen bleek dat hij (samen met Wesley Sneijder) gehoord werd door de politie als getuige in een groot onderzoek naar de criminele organisatie van de Haagse crimineel Piet S. De politie zou informatie hebben dat de voormalige topvoetballer gegokt heeft op een illegale goksite, die wordt gekoppeld aan de bende van Piet S.

Kuijt zei in de verhoren contant te zijn uitbetaald. "Ik sprak dan bijvoorbeeld af bij een tankstation met iemand", zei Kuijt destijds tegen het AD. "Ik vond het wel fijn om dit cash te doen, zodat ik anoniem kon spelen."

Advertentie via Ster.nl