AFP
NOS SportAangepast

Vetter wint prestigieuze zevenkamp in Götzis en verbetert Nederlands record

Anouk Vetter heeft de prestigieuze zevenkamp in het Oostenrijkse Götzis op haar naam geschreven. Ze deed dat bovendien in een Nederlands record van 6.693 punten.

Het vorige record van 6.689 punten stond ook op haar naam, behaald tijdens de Olympische Spelen in Tokio waar ze het zilver veroverde.

Emma Oosterwegel, die tijdens die historische zevenkamp in Japan brons won, eindigde in Götzis met 6.265 punten als vijfde.

"Dit is naast de kampioenschappen (WK, EK en Olympische Spelen) de grootste wedstrijd die er is. Om hier te winnen is heel erg gaaf", vertelde Vetter na afloop trots.

Vetter na winst prestigieuze meerkamp Götzis: 'Dit is heel bijzonder'

's Ochtends had ze nog overwogen om niet te starten. Vetter had een zere knie overgehouden aan het hoogspringen van een dag eerder. "Uiteindelijk heb ik gewoon de knop omgezet en het viel eigenlijk best wel op z'n plek", keek ze terug.

Vetter slaat toe met PR op speerwerpen

Vetter stond na de eerste dag nog op de tweede plaats, maar sloeg zondag toe bij het speerwerpen: met 59,81 meter scherpte ze haar persoonlijke record (58,41 meter) aan.

NOS

Ze wist na het speerwerpen dat ze op de 800 meter aan 2.21,85 genoeg had om ook haar beste score op de zevenkamp te verbeteren. En met 2.21,56 liep Vetter het oude record uit de boeken.

In de eindstand had ze 264 punten voorsprong op de Poolse Adrianna Sulek. Het brons was voor de Duitse Vanessa Grimm met 6.323 punten.

WK in aantocht

Vetter kan niet wachten tot het 15 juli is. Dan begint in het Amerikaanse Eugene de WK atletiek: 'Misschien heb ik nu wat meer druk door mijn mooie hoeveelheid punten. Ik ga terug naar huis met een groot boek waar we verder nog aan kunnen werken richting Eugene."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl