NOS Sport

Oranje-roeiploeg houdt huis in eerste wereldbekerweekend: tien medailles

Oranje-roeiploeg houdt huis in eerste wereldbekerweekend: tien medailles

De Nederlandse roeiploeg heeft bij het eerste wereldbekerweekend van het seizoen tien medailles veroverd. Bij de vrouwen was er in Belgrado vier keer goud: voor de acht, de dubbelvier, Karolien Florijn (skiff) en de dubbeltwee van Roos de Jong en Laila Youssifou.

Traditiegetrouw is de opening van het seizoen niet sterk bezet. Toplanden als Amerika, Nieuw-Zeeland, Australië, Italië en Roemenië ontbraken en er verschenen vooral veel talenten aan de start.

Twellaar nadert wereldkampioen

Duitsland had alleen skiffeur Oliver Zeidler gestuurd. De wereldkampioen (2,03 meter lang en 103 kilogram zwaar) nam meteen een flinke voorsprong en zag op de laatste 500 meter Melvin Twellaar nog dichtbij komen: 6.58,48 om 6.59,59.

Bekijk hieronder een reportage over Melvin Twellaar, die jongeren begeleidt in de Amsterdamse wijk de Bijlmer.

Toproeier Twellaar begeleidt jongeren in de Bijlmer: 'Hele andere wereld'

Martine Veldhuis pakte zaterdag in de lichte skiff de eerste Nederlandse medaille. De mannen moesten het doen met heel wat zilveren plakken. De dubbelvier, vorig jaar op de Spelen van Tokio goed voor goud, eindigde met een geheel nieuwe bemanning bestaande uit Finn Florijn, Jan van der Bij, Guillaume Krommenhoek en Jacob van de Kerkhof als tweede.

De vier-zonder (Ralf Rienks, Mick Makker, Michiel Mantel en Rik Rienks) pakte eveneens zilver, net als de Holland Acht en Twellaar.

De volgende wereldbeker is half juni in Polen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl