1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS Nieuws

Wekdienst 26/5: Hemelvaartsdrukte verwacht op Schiphol • Feyenoord terug in Rotterdam

Goedemorgen! Het is vandaag Hemelvaartsdag; scholen en veel winkels blijven dicht en op Schiphol wordt opnieuw drukte verwacht. En het is ook de dag na de verloren Conference League-finale van Feyenoord. De ploeg keert vandaag terug in Rotterdam.

Eerst het weer: in de vroege ochtend valt mogelijk nog wat regen in het zuidoosten. Verder zijn er wolken en zon. Vanmiddag is het 17 tot 21 graden bij een matige tot vrij krachtige westelijke wind.

Weerplaza

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Schiphol gaat meer maatregelen aankondigen om de drukte op de luchthaven de komende tijd te beperken. Gisteren werd al duidelijk dat komende zomer tijdelijk andere regels voor de start- en landingsrechten gelden. De aanpassing moet ertoe leiden dat er in de zomervakantie veel minder vluchten worden uitgevoerd.
  • De spelers van Feyenoord keren uit Tirana terug naar Rotterdam na de verloren Conference League-finale tegen AS Roma. Rond 15.00 uur wordt hun vliegtuig verwacht op Rotterdam The Hague Airport.
  • Er wordt ook vandaag gevoetbald: Vitesse en AZ strijden nog om een Europees ticket. Je volgt het vanaf 20.00 uur in een liveblog bij de NOS.
  • De eerste finalewedstrijd bij het mannenhockey wordt gespeeld tussen Pinoké en Bloemendaal. Ook die wedstrijd kun je live volgen bij de NOS, vanaf 14.45 uur in een stream en op NPO 1.

Wat heb je gemist?

Het is Feyenoord dus niet gelukt om de eerste editie van de Conference League te winnen. De ploeg van Arne Slot speelde in Tirana een moeizame eerste helft, veerde na rust op, maar kwam in de finale tegen AS Roma net tekort: 1-0.

In Feyenoord-stadion de Kuip keken tienduizenden mensen naar de finale op grote schermen. Na afloop van de verloren wedstrijd was de teleurstelling groot:

Verdriet in De Kuip, maar fans zijn trots op hun club

De politie in Rotterdam heeft na de wedstrijd bij ongeregeldheden 72 mensen opgepakt. In aanloop naar en tijdens de wedstrijd was de sfeer volgens de politie goed. Maar na afloop ontstonden in het centrum her en der opstootjes, waarbij met vuurwerk en fakkels werd gegooid. Ook werden er spullen vernield.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Het nieuwe, onbemande ruimteschip van Boeing is na een reis van zes dagen naar het ruimtestation ISS teruggekeerd op aarde. Het is de bedoeling dat Boeing met het ruimteschip astronauten naar het internationaal ruimtestation ISS gaat brengen. Naar verwachting wordt de eerste reis met mensen aan boord eind dit jaar uitgevoerd.

De reis terug ging snel: zo'n vier uur na het verlaten van het ruimtestation landde de ruimtecapsule in de woestijn van New Mexico. Daarbij werd de capsule, met aan boord slechts een etalagepop, opgevangen door airbags. Volgens een topfunctionaris van de NASA was de missie "extreem succesvol" en zijn alle doelen gehaald.

De succesvolle missie is een opsteker voor Boeing, dat al zo'n 600 miljoen dollar kwijt is vanwege problemen met het ruimtevaartuig. Een eerdere poging met de ruimtecapsule ging eind 2019 mis.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl