1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
Orange Pictures
NOS Sport

Basketballers Leiden op matchpoint voor de titel na comeback tegen Den Bosch

De basketballers van Leiden zijn in de finale van de play-offs (best-of-five) om het kampioenschap op 2-1 gekomen. De titelhouder won in eigen huis met 87-68 van Den Bosch en staat nu dus op matchpoint in de finaleserie.

Onder toeziend oog van Ton Boot, de inmiddels 81-jarige voormalige topcoach, ging Den Bosch het beste van start. Boot was in een volle Vijf Meihal getuige van een directe strijd tussen twee van de beste basketbaltrainers van Nederland: Geert Hammink (Leiden) en Erik Braal (Den Bosch).

Boot zag toe hoe Braal zich kort na het eerste kwart flink liet gelden. Hij was ondanks de voorsprong totaal niet tevreden over zijn ploeg. Leiden had inderdaad ook steeds meer vat op het duel gekregen. Toch behield Den Bosch tot die tijd de (krappe) voorsprong.

Orange Pictures
Mohamed Kherrazi van Heroes Den Bosch

Leidens Jhonathan Dunn zette het duel volledig op zijn kop. De Amerikaanse forward kwam deze zomer over van de Landstede Hammers, nadat hij in de Verenigde Staten vier jaar collegebasketbal had gespeeld.

Aan de hand van Dunn boog de thuisploeg 41-44 om in 59-52 en alle 18 punten werden gemaakt door de Amerikaan. Leiden was nu 'los', stond na het derde kwart op 69-58 en liep daarna alleen maar verder weg.

Dunn kwam uit op 28 punten en Worthy de Jong nam 20 punten voor zijn rekening. De uitblinker voor rust, Bosschenaar Shane Hammink, maakte 19 punten.

Het vierde duel in de play-offs om de titel wordt vrijdag om 20.00 uur afgewerkt. Leiden heeft door de overwinning van vandaag het thuisrecht behouden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl