Basketballers Leiden trekken stand gelijk in play-offs om landstitel met Den Bosch

De strijd om de landstitel in het basketbal ligt weer helemaal open. ZZ Leiden won vanavond het tweede duel van Heroes Den Bosch met 74-90.

Zaterdag begon Den Bosch nog aan de best-of-5-serie met een 83-92 overwinning. In de Maaspoort knokte Leiden zich vanavond overtuigend terug.

De ploeg van trainer Geert Hammink kende een droomstart en stond al snel met 1-10 voor. Die marge werd verder uitgebreid tot 33-47 na het tweede kwart.

Slotoffensief komt te laat

Leiden kon zijn grote voorsprong lange tijd vasthouden, maar Den Bosch perste er nog een slotoffensief uit. De thuisploeg bracht de achterstand terug tot zeven punten, maar Leiden hield stand en liep in de laatste minuten weer wat uit.

Leiden is titelverdediger en jaagt op zijn vijfde landstitel. De Bosch is met zestien titels recordkampioen, maar het laatste kampioenschap van de Brabantse ploeg dateert alweer van 2015.

Het derde play-offduel wordt woensdag in Leiden gespeeld.