NOS Voetbal

Engeland maakt kennis met Ten Hag, die benadrukt zijn eigen plan te gaan trekken

Ten Hag stelt zich voor aan Engelse pers: "Wil aan toekomst van United bouwen"

Engeland heeft vandaag op een persconferentie kennisgemaakt met Erik ten Hag. De nieuwe trainer van Manchester United schudde handen, maakte praatjes en grapjes, maar poogde ook vooral niet te veel in zijn kaarten te laten kijken.

Want het Britse journaille wilde veel antwoorden. Past Ronaldo wel in de voetbalvisie van Ten Hag? Blijft Maguire wel aanvoerder? Hoeveel spelers moeten er in de zomer bij komen? Ten Hag hield de boot nog even af.

"Ik probeer in deze fase te observeren en analyseren," vertelde hij. "Ik praat met allerlei mensen bij de club en neem dat vervolgens allemaal mee naar het komende seizoen."

Ten Hag op zijn toekomstige werkplaats, Old Trafford.

Een van die gespreksonderwerpen was Louis van Gaal, die eerder had opgemerkt dat zijn collega er goed aan zou doen het commerciële Manchester United te mijden. Wat vond Ten Hag daar eigenlijk van?

"Ik heb dat gehoord, maar ik trek mijn eigen plan. Voetbal is hier prioriteit één, twee en drie. Geen enkele club ontkomt tegenwoordig nog aan het commerciële gedeelte: de inkomsten zijn hard nodig. Daarbij heb ik een heel goed gevoel overgehouden aan mijn eerste ontmoetingen met mensen hier."

United maakte een teleurstellend seizoen door en verloor op de laatste speeldag van Crystal Palace. Het zal Ten Hag op de tribune van Selhurst Park niet zijn ontgaan dat er van een vastomlijnd spelplan geen sprake is.

Op de clubsite van United vertelde Ten Hag eerder al iets meer over zijn plannen met de ploeg. "Net als bij Ajax is men bij Manchester United gewend om succes te hebben en dat met aanvallend voetbal te doen. Ik herinner uit de tijd van Sir Alex Ferguson dat daar bovendien een fighting spirit aan werd gekoppeld."

Gevecht met Guardiola en Klopp

Ten Hag, die op 27 juni met zijn ploeg aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen zal beginnen, staat voor de zware opgave de toptwee aan te vallen in de Premier League. Sommige journalisten leek het doorbreken van de hegemonie van Pep Guardiola's Manchester City en Jürgen Klopps Liverpool een kansloze missie.

"Zij spelen nu fantastisch voetbal met hun teams", zei Ten Hag erover. "Maar ieder tijdperk heeft ook een einde. Ik ben hier omdat ik potentie zie in United."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl