1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS Sport

Thomas wint na knappe comeback major-toernooi PGA Championship

Thomas wint PGA Championship na knappe comeback

Justin Thomas heeft het tweede majortoernooi van dit seizoen, de PGA Championship, gewonnen. Hij was in een directe confrontatie via play-offs tegen Will Zalatoris uiteindelijk de sterkste.

De 29-jarige Amerikaan begon in Tulsa met een achterstand van zeven slagen op de Chileense leider Mito Pereira aan de slotronde, maar kwam met een slotronde van 67 slagen uit op een totaal van 275 (-5) en knokte zich daarmee alsnog naar de top van het klassement.

Pereira, die nog geen majortoernooi op zijn palmares heeft, vergooide zijn kans op de laatste hole. De Chileen sloeg de bal in het water, moest een double bogey noteren en eindigde met een ronde 75 op één slag van Thomas en Zalatoris.

AFP
Justin Thomas en Will Zalatoris

De Amerikanen streden daarna in een play-off om de toernooioverwinning op de Southern Hills Country Club. Thomas, die de Wanaker-trofee eerder in 2017 won, maakte in de play-off birdies op hole dertien en zeventien, waarna hij genoeg had aan par op de beruchte achttiende.

Hij is daarmee na John Mahaffey (1978) de tweede golfer die het PGA Championship wint door op de laatste dag een achterstand van zeven slagen weg te werken. "Eerder in de week zei ik op de vraag welke voorsprong veilig is: geen enkele. Maar ik kon niet geloven dat ik belandde in een play-off", aldus Thomas.

Ongelukkige Woods

Het ging deze week ook veel over Tiger Woods, die een dramatisch toernooi kende en op moest geven. De Amerikaan, die vorige maand op de Masters na een zwaar auto-ongeluk zijn rentree maakte, had het fysiek zwaar.

"Het was een frustrerende dag", zei hij vrijdag. "Het lopen doet pijn, het draaien doet pijn en het afzetten doet pijn. Ik kan mijn been niet belasten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl