1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
EPA
NOS Voetbal

Freiburg-doelman Flekken kan bekerwinst tiental Leipzig niet voorkomen

RB Leipzig heeft na verloren finales in 2019 (tegen Bayern München) en 2021 (Borussia Dortmund) nu wel de DFB-Pokal in de wacht gesleept. In de bekerfinale in Berlijn stond het tegen het SC Freiburg van doelman Mark Flekken na verlenging 1-1, waarna Leipzig de penaltyserie met 4-2 won.

Freiburg, dat voor het eerst in de finale stond, kwam via een pegel van Maximilian Eggenstein op 1-0. Oranje-international Flekken hield daarna Emil Forsberg en Willi Orban van de 1-1 af en dat deed ook Keven Schlotterberg door een inzet van Leipzig-topscorer Christopher Nkunku te keren.

Leipzig moest een kwartier na rust met tien man verder na een met rood bestrafte harde tackle van Marcel Halstenberg, maar dwong wel een verlenging af dankzij een intikker bij de tweede paal van Nkunku, die alert reageerde op een kopbal van Orban.

AFP
Leipzig-spits Christopher Nkunku tikt inglijdend de 1-1 binnen

Flekken voorkwam met een knappe reactie op een schot van dichtbij dat Leipzig al binnen de reguliere speeltijd toesloeg.

In de verlenging was Freiburg dicht bij de 2-1, maar paal en lat stonden succes in de weg. In de strafschoppenserie volgde de koude douche. Aanvoerder Christian Günter schoot hoog over en Ermedin Demirovic trof de dwarsligger, terwijl Leipzig foutloos bleef.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl