Ontlading bij speler van Leipzig na het laatste fluitsignaal.
NOS Voetbal

Treffer Becker baat Union niet; Leipzig in blessuretijd naar Duitse bekerfinale

Sheraldo Becker leek vanavond lange tijd de bekerheld van Union Berlin te worden. Maar het is RB Leipzig dat zich dankzij een winnende treffer in de 93ste minuut (2-1) voor de finale van de DFB Pokal heeft geplaatst.

Leipzig staat al voor de derde keer in vier jaar tijd in de Duitse bekerfinale. De voorgaande twee keer was dat bepaald geen succes. In 2019 was Bayern München met 3-0 veel te sterk en vorig seizoen verloren de 'Roten Bullen' met 4-1 van Borussia Dortmund.

Op 21 mei is nu SC Freiburg de tegenstander in de finale, die in het Olympia Stadion in Berlijn gespeeld wordt. De ploeg van Oranje-doelman Mark Flekken was gisteren met 1-3 te sterk voor Tweede Bundesliga-club Hamburger SV.

Het zal voor één van de twee clubs hoe dan ook een primeur zijn, want net als Leipzig wist ook Freiburg de beker nog nooit te winnen.

Sheraldo Becker maakte de openingstreffer voor Union Berlin.

Het zag er vanavond lange tijd goed uit voor Union Berlin, dat eerder dit seizoen in de groepsfase van de Conference League nog geklopt werd door Feyenoord. Becker opende na 25 minuten de score uit een razendsnelle counter. De Surinaams international, die voorheen voor Jong Ajax, PEC Zwolle en ADO Den Haag speelde, kreeg een perfecte lage voorzet van Christopher Trimmel en schoot raak in de verre hoek.

Leipzig kon daar lange tijd weinig tegenover stellen. Spits André Silva kreeg een opgelegde kans, maar de Portugees schoot rakelings naast.

Becker blijft gevaarlijk

Na rust was Becker opnieuw betrokken bij een gevaarlijke counter van Union. Hij nam de bal op snelheid met de hak mee en legde breed op ploeggenoot Taiwo Awoniyi (ex-NEC), die enkele centimeters te kort kwam om de bal in het lege doel te tikken.

Kort daarna viel aan de overkant de gelijkmaker. Na tussenkomst van de VAR kreeg Leipzig een penalty van arbiter Felix Brych, die door Silva benut werd.

Union Berlin werd in Leipzig gesteund door duizenden meegereisde fans.

Vervolgens was Leipzig sterker, maar het leek op een verlenging uit te draaien. Nadat Becker al gewisseld was ging het toch nog mis voor Union. Een hoge voorzet viel diep in blessuretijd op het hoofd van Emil Forsberg en de ervaren Zweed kopte Leipzig naar de finale.

Union, waar PSV-huurling Timo Baumgartl in de basis stond, krijgt zaterdag al kans op revanche. Dan speelt het in de Bundesliga opnieuw een uitwedstrijd tegen Leipzig.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl