Patrick Vieira moet zich mogelijk verantwoorden voor een schop die hij gisteravond uitdeelde aan een supporter van Everton. De manager van Crystal Palace liet zich op het veld provoceren door de jonge fan.

De politie van Merseyside kondigde vanochtend aan dat het een onderzoek is gestart naar het incident. Er worden televisiebeelden verzameld en getuigen worden gesproken. Er is (nog) geen aangifte gedaan tegen de voormalig topvoetballer.

Middelvinger

Het incident vond gisteren plaats na de Premier League-wedstrijd tussen Everton en Crystal Palace. Everton won met 3-2 na een 0-2 achterstand en wendde daarmee degradatie af. Duizenden uitzinnige supporters vierden dat door het speelveld te bestormen.

Bekijk de video die de fan die geschopt werd door Vieira zelf maakte hieronder:

Een jonge fan liep op Vieira af, die op weg was naar de kleedkamers. Hij filmde de trainer van dichtbij met zijn telefoon en stak zijn middelvinger op. De 45-jarige Vieira greep de provocerende fan vast en schopte hem omver. Vervolgens kreeg de Fransman enkele duwen van andere fans.

Ook de Engelse voetbalbond FA heeft laten weten dat het kijkt naar het incident. Het is nog onbekend of er een strafzaak volgt.

Op de persconferentie na de wedstrijd wilde Vieira niet ingaan op de gebeurtenis. "Ik heb hier niets op te zeggen", antwoordde hij kortaf toen een journalist hem ernaar vroeg. Crystal Palace staat zelf veilig in de middenmoot van de Premier League.

Duizenden fans van Everton bestormden het veld nadat de ploeg degradatie uit de Premier League afwendde. AFP

STER reclame