Everton-fans vieren feest nadat hun club zich veilig heeft gespeeld

Nachtmerrie Everton is voorbij: degradatie afgewend na zege op Crystal Palace

Everton heeft zich op spectaculaire wijze weten te ontworstelen aan de wurggreep van het degradatiespook. The Toffees kwamen met 0-2 achter tegen Crystal Palace, maar vochten zich in de tweede helft naar een 3-2 zege waardoor de club uit Liverpool ook volgend seizoen in de Premier League speelt.

Bij Everton zat de schrik er om 21.37 uur flink in. Zelf was de ploeg van trainer Frank Lampard net op een 0-2 achterstand gekomen. Tegelijkertijd stond concurrent Burnley in Birmingham op een verrassende 1-0 voorsprong bij Aston Villa. Zelden was degradatie zo dichtbij als op dat moment.

Om 22.27 uur zag de wereld er volkomen anders uit voor Everton en stormden honderden supporters uit blijdschap het veld op Goodison Park op. Dominic Calvert-Lewin had toen net de 3-2 binnen getikt namens Everton en Aston Villa had gescoord tegen Burnley.

Onwaarschijnlijke comeback

Calvert-Lewin voltooide daarmee een wonderbaarlijke comeback, zeker omdat Everton in de eerste helft weinig in had te brengen tegen Crystal Palace. Jean-Philippe Mateta (kopbal) en Jordan Ayew (intikker) scoorden en dompelden het thuispubliek in rouw.

Frank Lampard heeft met Everton degradatie weten af te wenden

Dat verdediger Michael Keane tien minuten na rust de aansluitingstreffer binnen schoot, leek lang weinig uit te maken. Everton leek niet bij machte nog veel te forceren.

Tót de 75ste minuut, toen Richarlison met een flinke dosis geluk de gelijkmaker verzorgde. Het besef dat één treffer voldoende was om een einde te maken aan de maandenlange degradatiezorgen deed wonderen.

Het was dus Calvert-Lewin die kort voor tijd het bevrijdende doelpunt maakte. Na het laatste fluitsignaal barstte een enorm volksfeest los op het veld. Eindelijk viel er weer wat te vieren op Goodison Park.

De stand in de Premier League

Burnley hield een belangrijk punt over aan de wedstrijd tegen Aston Villa en blijft bij een thuisoverwinning op Newcastle in de Premier League. Bij puntenverlies is het zondag afhankelijk van Leeds United, dat op bezoek gaat bij Brentford.

Negentig minuten voor Ziyech

Bij Chelsea begon Hakim Ziyech eindelijk weer eens in de basis. Hij speelde het duel met Leicester City uit.

James Maddison opende de score na zes minuten namens de bezoekers. Keeper Édouard Mendy was kansloos op zijn harde schot. Marcos Alonso deed op aangeven van Reece James wat terug en bepaalde de eindstand op 1-1.