Arantxa Rus
NOS Sport

Rus boekt eindelijk weer aansprekend resultaat op WTA-niveau

Arantxa Rus is voor de eerste keer in 2022 tot de kwartfinales van een WTA-toernooi doorgedrongen. De 31-jarige routinier uit Delft won in Rabat met 6-4, 6-2 van de Hongaarse Dalma Gálfi.

Het is voor Rus een zeer gewenst resultaat. De tennisster boekte de afgelopen tijd weinig overwinningen op het hoogste niveau, terwijl ze een categorie lager wel vaak ver wist te komen. Ter illustratie: Rus won vorig jaar oktober op Tenerife voor het laatst twee partijen op achter elkaar op WTA-niveau.

Negende kwartfinale

De mondiale nummer 76 bereikte met haar zege op Gálfi voor de negende keer in haar loopbaan de kwartfinales van een WTA-toernooi. Alleen in Monterrey in 2020 haalde ze vervolgens ook de laatste vier. De halve eindstrijd bleek destijds het eindstation.

In de kwartfinales van het graveltoernooi in Rabat stuit Rus op de als eerste geplaatste Spaanse Garbiñe Muguruza of de Italiaanse Martina Trevisian.

Rus is een van de drie Nederlandse tennissers die al zeker zijn van deelname aan Roland Garros, dat komende zondag begint. Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor hebben eveneens een ticket voor het hoofdtoernooi.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl