NOS Sport

Rus laat twee matchpoints liggen en verliest in Istanbul van Cirstea

Arantxa Rus is er ondanks een sterk begin niet in geslaagd om de kwartfinale van het WTA-toernooi van Istanbul te halen. Ze had twee matchpoints tegen de als tweede geplaatste Roemeense Sorana-Mihaela Cirstea, maar verloor alsnog: 6-3, 1-6, 5-7.

ANP

Rus leek al vroeg op rozen te zitten, nadat ze de eerste set won en in de tweede direct een break voorsprong nam. Vervolgens verloor ze echter drie opslagbeurten op rij, waardoor Cirstea een derde set afdwong.

Daarin ging het mede door vier breaks op rij lang gelijk op. Bij 5-4 kreeg Rus op de service van de Roemeense twee matchpoints, maar die wist ze niet te benutten. Rus was daarna van slag en kon in de laatste twee games nog maar één punt maken.

Reeks nederlagen

Voor Rus loopt 2022 vooralsnog niet zoals gewenst. Op WTA-niveau verloor ze acht van haar twaalf partijen en in de Billie Jean King Cup leed ze ook twee nederlagen. De 31-jarige tennisster staat 74ste op de wereldranglijst, waarmee ze wel de hoogst genoteerde Nederlandse speelster is.

In Istanbul begon ze gisteren met een overtuigende zege (6-3, 6-1) op Ipek Öz. De Turkse is slechts de nummer 219 van de wereld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl