ANP
NOS Voetbal

Zo vader, zo zoon: Shaqueel van Persie tekent eerste profcontract bij Feyenoord

Shaqueel van Persie is bij Feyenoord in de voetsporen van zijn vader en Oranje-topscorer Robin van Persie getreden. De vijftienjarige aanvaller zette maandag in De Kuip zijn handtekening onder zijn eerste profcontract, dat loopt tot medio 2025.

"Omdat ik al sinds mijn tiende jaar bij de club speel is deze dag extra speciaal voor mij. Feyenoord voelt voor mij als een soort tweede huis. De supporters, het stadion, alles is hier gewoon prachtig. Mijn droom is uiteindelijk om in De Kuip te spelen en het daar goed te doen", zei Van Persie junior die sinds 2017 in de jeugd speelt bij de Rotterdammers.

Van Persie speelt momenteel in de Feyenoord onder 16, waar zijn vader de assistent is. Eerder kwam hij onder meer uit in de jeugdopleiding van Manchester City. Op Twitter feliciteerde de trotse senior zijn zoon.

Vader Van Persie speelde verdeeld over twee periodes tien jaar voor Feyenoord. Twintig jaar geleden won hij de UEFA Cup met Feyenoord. Na zijn terugkeer won Van Persie, goed voor 102 interlands en 50 goals, de KNVB Beker.

In september spraken we met Robin van Persie over het trainersvak én zijn zoon.

Trainer Van Persie stoomt zoon Shaqueel (14) klaar: 'Lijkt op mijn latere versie'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl