NOS Voetbal

Trainer Van Persie stoomt zoon Shaqueel (14) klaar: 'Lijkt op mijn latere versie'

Hoewel Robin van Persie (38) bij de jeugdopleiding van Feyenoord zijn eerste stappen als trainer zet, durft hij geen uitspraken te doen over zijn toekomst in het vak. De topscorer aller tijden van Oranje geniet vooral langs de lijn en dat is voor nu het belangrijkste.

Van Persie: 'Tijdens mijn carrière was ik niet bezig als trainer te denken'

"Het is toch wel heel gaaf als je een team met jouw filosofie kan laten trainen en spelen", zegt Van Persie, die het jeugdteam onder 16 onder zijn hoede heeft.

Opvallende naam in de selectie is Shaqueel van Persie. Inderdaad, zijn 14-jarige zoon. Junior maakt een prachtige goal tegen PSV, die niet volstaat voor een zege. Sterker nog, zijn vader baalt zichtbaar na de uiteindelijke nederlaag. "Ik wil alles winnen."

Taument trekt hem over de streep

Van Persie moet ook nog wennen aan zijn rol, blijft toch ook vooral nog voetballer. En liefhebber, wat hem ertoe gezet heeft de uitnodiging van Gaston Taument te aanvaarden om deze klus te gaan doen.

  • Orange Pictures
    Shaqueel van Persie in Feyenoord onder 16 jaar
  • ProShots
    Robin van Persie met zijn zoon Shaqueel en dochter Dina

Als trainer maar ook als voetbalvader kan hij de verrichtingen van zijn zoon nu van dichtbij volgen. En ja, hij herkent ook duidelijk zichzelf in Shaqueel.

"Qua bewegingen lijkt hij het meeste op de latere versie van mezelf", maakt de ex-prof (38) een opvallende vergelijking. "Ik bedoel vanaf dertig plus, de manier van spelen. Dat is een beetje de manier waarop hij het invult."

Robin van Persie (r) op de bank bij Feyenoord onder 16 jaar

Van Persie traint sinds afgelopen zomer met Brian Pinas het Rotterdamse jeugdteam onder 16. Daarvoor was hij ook betrokken bij Feyenoord, onder meer als spitsentrainer. Als speler kwam hij naast Feyenoord en Oranje ook uit voor Fenerbahçe, Manchester United en Arsenal.

Zijn laatste seizoen als profvoetballer werkte Van Persie af bij Feyenoord. De meest memorabele wedstrijd was overduidelijk de 6-2 overwinning op Ajax, waarin hij twee keer scoorde. Bekijk hieronder een korte impressie van dat duel.

De krankzinnige Klassieker door de ogen van Van Persie

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl