Pro Shots
NOS Voetbal

Gedegradeerde Viergever vierde aanwinst voor Fraser bij FC Utrecht

Nick Viergever (32) keert na een jaartje Bundesliga terug in de eredivisie. De verdediger, die dit seizoen kansloos degradeerde met Greuther Fürth, is overgenomen door FC Utrecht. Dankzij een clausule in het contract van Viergever was hij na de degradatie transfervrij.

Viergever is al de vierde aanwinst voor het nieuwe seizoen van FC Utrecht, waar Henk Fraser vanaf komend seizoen de scepter zwaait. Eerder werden Taylor Booth, Luuk Brouwers en Joshua Rawlins al aangetrokken door de Utrechters.

Recordaantal tweede plaatsen op rij

Viergever begon zijn carrière bij Sparta Rotterdam, waarna hij via AZ bij Ajax kwam. Bij de Alkmaarders wist hij in vier seizoenen één prijs te veroveren: de KNVB-beker in 2013. In de eredivisie werd Ajax in Viergevers jaren vier keer op rij tweede. Na het aflopen van zijn contract ging Viergever transfervrij naar PSV.

EPA
Viergever (links) in duel met Leroy Sané van Bayern München

Ook daar werd hij in zijn eerste seizoen tweede, waarmee hij een bedenkelijk record op zijn naam schreef. Nooit eerder werd een speler in de eredivisie vijf keer op rij tweede met zijn club. Ook in 2021 eindigde hij tweede met PSV, in 2020 werd de eredivisie niet uitgespeeld vanwege corona. Zo werd hij dus zes uitgespeelde seizoenen op rij tweede in de eredivisie.

Na drie seizoenen in Eindhoven (en één Johan Cruijff-schaal) ging de drievoudig international vorig jaar zijn eerste avontuur aan in het buitenland.

Na 23 wedstrijden in de Bundesliga keert Viergever dus terug naar Nederland, bij FC Utrecht dat nog volop verwikkeld is in de strijd om Europees voetbal. Donderdag speelt Utrecht de heenwedstrijd in de halve finales van de play-offs, thuis tegen Vitesse. Viergever is pas vanaf volgend seizoen speelgerechtigd.

NOS
Programma play-offs voor Europees voetbal

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl