IBA
NOS Sport

Bokssensatie Heijnen dendert bij WK-debuut in Istanbul door naar halve finales

Chelsey Heijnen heeft op de wereldkampioenschappen boksen in Istanbul de halve finales bereikt. In de kwartfinales versloeg ze de Italiaanse Assunta Canfora op punten. Daarmee heeft Heijnen zich verzekerd van een medaille op de WK, na de halve finales krijgen beiden verliezers de bronzen medaille omgehangen.

De Nederlandse nam in de categorie tot 63 kilogram in de eerste ronde meteen het initiatief en liet Canfora geen moment met rust. De Italiaanse beet van zich af, maar met een paar rake klappen was de eerste ronde voor Heijnen.

"Uitstralen!"

In de volgende ronde sloeg de vermoeidheid toe bij beide kwartfinalisten, waarbij Canfora regelmatig even de 23-jarige Heijnen vastpakte om een rustmomentje te krijgen. Maar ook in deze ronde toonde de Nederlandse zich weer superieur.

"Uitstralen", "Uitstralen", klonk het vanaf de zijkant van de ring. Met nog een minuut te boksen in de laatste ronde kwam het in de jurysport aan op uitstraling voor de Nederlandse en dat begreep Heijnen maar al te goed. Ze kreeg er nog een paar goede klappen uit waarna op het einde haar arm de lucht in ging.

Bekijk in de video hieronder hoe Heijnen knap de kwartfinales van het toernooi bereikte.

Heijnen domineert in bokswedstrijd en bereikt kwartfinale WK

Na het bereiken van de kwartfinales een dag eerder op de WK, had de Nederlandse een A-status als topsporter bij sportkoepel NOC*NSF afgedwongen. Daarmee verzekerde de boksster uit Roosendaal zich van financiële ondersteuning richting de Olympische Spelen in Parijs over twee jaar.

Een knappe prestatie van Heijnen, die daarmee in de voetsporen van Nouchka Fontijn treedt. Nadat de tweevoudig olympische medaillewinnaar vorig jaar haar carrière had beëindigd, waren er geen Nederlandse boksers meer met de A-status.

"Het bezorgt me een groot eergevoel. Nu is het aan mij om te laten zien dat Nederland er nog steeds staat", vertelde de 23-jarige boksster vorige week nog voordat ze die mijlpaal had bereikt.

Over twee dagen maakt Heijnen haar opwachting in de halve finales van het toernooi, ze treft daarin de Algerijnse Imane Khelif.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl