SCHC knokt zich na shoots-outs langs Amsterdam en bereikt finale play-offs

SCHC staat in finale play-offs na thriller tegen Amsterdam

De hockeysters van SCHC hebben zich na shoot-outs ten koste van Amsterdam geplaatst voor de finale van de play-offs. In de strijd om de landstitel, die komende donderdag begint, is regerend kampioen Den Bosch de tegenstander.

In de reguliere speeltijd werkte SCHC tot twee keer toe een achterstand weg, waarna het de shoot-outs met 3-1 won. Den Bosch verzekerde zich zaterdag al na twee overwinningen in de best-of-three-serie tegen HDM van een plek in de finale.

Beslissingswedstrijd

Amsterdam dwong een derde wedstrijd af in de tweekamp met SCHC. Afgelopen donderdag won de ploeg uit Bilthoven de eerste wedstrijd na shoot-outs, waarna Amsterdam het tweede duel met 2-0 won.

Bekijk hieronder de samenvattingen van de eerste twee wedstrijden:

In het beslissingsduel kwam Amsterdam al snel op voorsprong. Felice Albers maakte een strafcornervariant af nadat ze op haar stick was getikt (0-1). De eerste strafcorner die SCHC kreeg, leverde ook direct een doelpunt op: Yibbi Jansen pushte in het tweede kwart onverbiddelijk raak (1-1).

Het derde kwart was pas net begonnen toen Amsterdam de leiding weer overnam. Anna de Geus werkte een voorzet van Marijn Veen achter haar eigen keeper (1-2).

Beloning

SCHC gaf zich niet gewonnen en werd beloond voor het vele aanvalswerk door Ginella Zerbo, die zeven minuten voor tijd gelijkmaakte (2-2). Ook in de slotfase bleef de thuisploeg aandringen, maar shoot-outs moesten de beslissing brengen.

Die werden door SCHC beter genomen. De beslissing viel nadat een inzet van Amsterdam-speelster Noor de Baat pas na de acht seconden die speelsters hebben voor hun shoot-out over de doellijn was gegaan, waardoor SCHC zich mag opmaken voor de finale.