De plek van het ongeluk in Bavel
NOS NieuwsAangepast

Groepjes wielrenners uit België aangereden in Brabant en Zeeland

In Brabant en Zeeland zijn vanochtend groepjes Belgische wielrenners aangereden door automobilisten. In Bavel bij Breda reed de automobilist door na de aanrijding. Twee wielrenners kwamen ten val; een man van 72 is met een breuk, schaafwonden en kneuzingen naar het ziekenhuis gebracht. De andere wielrenner raakte lichtgewond.

De zestien wielrenners uit België fietsen volgens de politie op de weg en niet op het naastgelegen fietspad. De bestuurder van een zwarte Volkswagen Up met Nederlands kenteken wilde de groep passeren. Bij het inhalen heeft de automobilist waarschijnlijk twee wielrenners geraakt. De politie onderzoekt of er opzet in het spel is, zoals de Belgen zeggen.

Ook in Retranchement in Zeeuws-Vlaanderen werd een groepje Belgische wielrenners aangereden. Drie van hen raakten gewond, van wie een man uit Knokke-Heist voor behandeling naar het ziekenhuis moest.

De auto sloeg over de kop. De 19-jarige bestuurder had volgens de politie te veel gedronken. De man had twee keer de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken voor een beginnend bestuurder. Hij moest mee naar het politiebureau. Zijn auto raakte zwaar beschadigd, hij bleef zelf ongedeerd.

In de lente komt niet alleen het professionele wielerpeloton op gang. Volgens de wielersportbond NTFU zijn er zo'n 540.000 wielrenners actief in Nederland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl