Van Schip en Havik op de Spelen van Tokio ANP

Baanwielrenners Yoeri Havik en Jan-Willem van Schip hebben bij de Nations Cup in het Canadese Milton de koppelkoers gewonnen. Het Nederlandse duo pakte het goud voor de Britten Ethan Hayter en Rhys Britton.

Voor Havik is het zijn tweede medaille van het weekeinde. Vrijdag pakte hij al het zilver op de afvalkoers achter de Belg Jules Hesters.

Geen medaille Lamberink en Uneken

Kyra Lamberink greep net naast eremetaal op de tijdrit, ze werd vierde. Lonneke Uneken eindigde als zevende op het onderdeel omnium.

Jeffrey Hoogland had weinig succes op de keirin. De sprinter werd in de eerste ronde tweede achter de Brit Jack Carlin en moest in de herkansingen zelfs twee man voor zich dulden: de Chinees Zhou Yu en Sándor Szalontay uit Hongarije. Daardoor liep hij de finale en kleine finale mis.

Hoogland liet vorige maand de eerste Nations Cup-wedstrijd aan zich voorbijgaan. Afgelopen donderdag won hij met de teamsprinters het goud, waar de Nederlandse ploeg bij zijn afwezigheid in Glasgow voor het eerst in een kleine vijf jaar tegen een nederlaag aan was gelopen.

STER reclame