Ontlading bij Dhoraso Moreo Klas

Haags Kwartiertje helpt ADO langs NAC, Excelsior na verlenging langs Roda JC

ADO Den Haag en Excelsior mogen blijven hopen op een terugkeer in de eredivisie. In het Haags Kwartiertje kwamen er bij ADO plotseling extra krachten los, waarmee NAC Breda in de kwartfinales werd afgeschud (2-1). Excelsior won op zijn beurt een spannende wedstrijd na verlenging bij Roda JC (0-2).

Het was niet best wat ADO na de uitoverwinning van dinsdag op de mat legde. Maar door de zwaarbevochten zege dwong het wel een plek af in de halve finales, waarin FC Eindhoven wacht.

Veruit de beste kansen waren voor NAC, waarbij met name Mario Bilate een paar keer gevaarlijk was. De spits trapte in de eerste helft tegen de lat en kwam kort daarna een voetje tekort om een slim passje van Boris van Schuppen binnen te duwen. Na rust was er hetzelfde spelbeeld, met nu een bal tegen de lat van Ezechiel Banzuzi.

Pech voor Malone

Een doelpunt hing in de lucht, maar viel aan de overkant. Dion Malone (ex-ADO) tikte een kwartier voor tijd een voorzet van Amir Catic langs zijn eigen keeper. Vrijwel meteen daarna schoof Dhoraso Moreo Klas ook een tweede Haagse treffer binnen. Banzuzi redde daarna nog de eer.

Excelsior treft in zijn halve finale de nummer zestien van de eredivisie, mogelijk is dat stadgenoot Sparta Rotterdam. Maar dat is pas zondagmiddag bekend, als de laatste speelronde op het hoogste niveau is afgewerkt.

Uitslagen eerste ronde play-offs

Datum Wedstrijd Uitslag
Vrijdag 13 mei FC Eindhoven - De Graafschap 3-1 (eerste wedstrijd 1-1)
Zaterdag 14 mei ADO Den Haag - NAC Breda 2-1 (eerste wedstrijd 2-1)
Zaterdag 14 mei Roda JC Kerkrade - Excelsior 0-2, n.v. (eerste wedstrijd 2-2)

Intussen kunnen de Rotterdammers een dag extra uitrusten van hun halve finale tegen Roda JC, die in de return pas na verlenging een winnaar opleverde. Na de 2-2 op Woudestein was de na negentig minuten doelpuntloze terugwedstrijd minstens zo amusant. En vooral ook boeiend tot het laatste fluitsignaal.

Kansen waren er over en weer, maar de grootste voor Thijs Dallinga van Excelsior. De topscorer van het reguliere seizoen in de eerste divisie met 32 goals zag zijn strafschop na driekwart wedstrijd worden gekeerd door Rody de Boer. Even later verschalkte hij de Roda-keeper wel, maar vanuit buitenspelpositie.

In de verlenging gaf Dallinga de bal wel handig een tikje, waardoor Couhaib Driouech kon scoren. Roda streed tot de laatste snik, maar besloot de lange voetbalavond ondanks een paar grote kansen doelpuntloos. Nikolas Agrafiotis schoof bij een counter in de extra tijd de 0-2 binnen.