Joey Sleegers (m) viert zijn goal Pro Shots

Het uitstekende seizoen van FC Eindhoven is nog niet voorbij. De nummer drie van de eerste divisie won in de play-offs om promotie/degradatie met 3-1 van De Graafschap en plaatste zich daarmee voor de halve finales. Het eerste duel in Doetinchem was in 1-1 geëindigd.

In een uitverkocht Jan Louwers Stadion zat het venijn hem in het eerste kwart. Justin Ogenia opende in de tiende minuut de score, de verdediger kwam van links naar binnen en plaatste de bal prachtig in de hoek.

Via Mees Kaandorp was het snel gelijk, maar uit een afgemeten voorzet van Collin Seedorf stond Charles-Andreas Brym vogelvrij om de 2-1 binnen te werken.

Charles-Andreas Brym viert de 2-1 in de Eindhovense avondzon Pro Shots

De Graafschap was even de kluts kwijt en legde Joey Sleegers geen strobreed in de weg om door het centrum te soleren en binnen te schieten. Binnen 25 minuten stond het daarmee al 3-1 voor de thuisploeg. Nog voor rust haalde Matthias Verreth een inzet van De Graafschap-aanvaller Giovanni Korte van de lijn.

Voor het laatst in 1977

In de tweede helft bleef het offensief van de bezoekers beperkt. Jeffry Fortes kopte van dichtbij over en Camiel Neghli zag zijn inzet door doelman Nigel Bertrams worden gekeerd. Verder kwamen de Superboeren niet.

Voor De Graafschap is het seizoen voorbij, maar FC Eindhoven mag blijven dromen van een plek in de eredivisie, waarin het in 1977 voor het laatst actief was. Bij de vorige drie pogingen in de play-offs in 2012, 2014 en 2015 was de eerste ronde het eindstation. Nu plaatste FC Eindhoven zich als eerste club voor de tweede ronde.

In de halve finales treft Eindhoven de winnaar van het duel tussen ADO Den Haag en NAC Breda op zaterdag. Ook Roda JC Kerkrade en Excelsior komen zaterdag in actie en een dag later voegt de nummer zestien van de eredivisie zich als laatste bij de laatste vier. De winnaar van de daaropvolgende finale speelt komend seizoen in de eredivisie.

Programma en uitslagen eerste ronde play-offs promotie/degradatie

Datum Wedstrijd Uitslag
Vrijdag 13 mei FC Eindhoven - De Graafschap 3-1 (eerste wedstrijd 1-1)
Zaterdag 14 mei ADO Den Haag - NAC Breda (eerste wedstrijd 2-1)
Zaterdag 14 mei Roda JC Kerkrade - Excelsior (eerste wedstrijd 2-2)

STER reclame