Vrouwen FC Twente bijna kampioen na overwinning op PSV, Ajax wint Klassieker

Bekijk hier de samenvatting van FC Twente - PSV (v)

FC Twente is zo goed als kampioen van de Vrouwen Eredivisie. Dankzij een 3-0 overwinning op PSV behoudt Twente een voorsprong van drie punten op Ajax, dat uit bij Feyenoord won met 1-4. De Tukkers hebben een veel beter doelsaldo. Bij puntenverlies van Ajax had Twente vandaag al kampioen kunnen worden.

Ajax en Twente treffen elkaar in de laatste speelronde, maar Ajax zal met tien doelpunten verschil moeten winnen om eerste te worden.

Twente oppermachtig

In Enschede was Twente vanaf het begin sterker tegen PSV. Net binnen het halfuur werd het overwicht van de Enschedeërs uitgedrukt in de score dankzij aanvoerder Renate Jansen. Ze werd diep gestuurd, ging één-op-één op PSV-keeper Sari van Veenendaal af en bleef koel in de afronding.

FC-Twente-aanvoerder Renate Jansen viert een van haar doelpunten
    De FC Twente-spelers juichen bij een doelpunt

Een paar minuten daarvoor was Van Veenendaal nog de winnaar in het één-op-één duel tussen de twee. Vlak voor rust verdubbelde Jansen de score. Ze nam een lange bal van achteruit goed aan, waardoor de bal perfect voor haar voeten lag om uit te halen. Hoog schoot ze de bal in het dak van het doel langs Van Veenendaal.

Twintig minuten voor tijd prikte Twente er nog een doelpunt bij. Fenna Kalma duwde PSV-verdediger Julie Biesmans opzij en maakte beheerst af: 3-0.

Ajax kent vliegende start in De Kuip

Bij De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax was een unicum te melden. Voor het eerst speelde de thuisploeg in De Kuip, terwijl Feyenoord normaal gesproken op Varkenoord speelt. Het op het affiche afgekomen thuispubliek kon vooral genieten van het zonnetje. Al na een kwartier spelen stond hun ploeg met 3-0 achter.

Bekijk hier de samenvatting van Feyenoord - Ajax (v)

Ajax won uiteindelijk met 4-1 bij Feyenoord dankzij doelpunten van Romée Leuchter, Nikita Tromp, Chasity Grant en Victoria Pelova. Kim Hendriks scoorde voor Feyenoord.

Vrijdag kan Twente officieel kampioen worden op bezoek bij Ajax. De Amsterdammers moeten om dat te voorkomen met tien doelpunten verschil winnen.