Feyenoord-vrouwen juichen na een doelpunt
NOS Voetbal

Feyenoord-vrouwen debuteren 14 mei in De Kuip met eredivisiewedstrijd tegen Ajax

De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax in de eredivisie voor vrouwen wordt op zaterdag 14 mei in De Kuip gespeeld. Dat is een primeur: normaal gesproken werken de Feyenoord-vrouwen hun eredivisiewedstrijden af op trainingscomplex Varkenoord.

Feyenoord is bezig aan zijn eerste seizoen in de eredivisie en strijdt achter koploper FC Twente en nummer twee Ajax om de derde plek in de competitie. In oktober eindigde de eerste Klassieker in Rotterdam in een 4-1 overwinning voor Feyenoord. Daarna won Ajax in Amsterdam met 2-0.

De komende confrontatie is de laatste speelronde van de eredivisie. Die bestaat uit negen clubs die in totaal drie keer tegen elkaar spelen. De vrouwen van FC Twente spelen (niet voor de eerste keer) in de Grolsch Veste tegen PSV.

In maart speelden de Feyenoord-vrouwen ook al een keer in de Kuip, maar dat betrof een oefenwedstrijd tegen Saestum (1-0 winst) om - samen met de mannenselectie - geld op te halen voor Oekraïense vluchtelingen.

Vol Camp Nou

FC Barcelona laat het vrouwenelftal, dat bekendstaat als Barcelona Femení, al langer in het hetzelfde stadion als de mannen spelen: Camp Nou. Onlangs werd daar een internationaal recordaantal bezoekers genoteerd voor een vrouwenwedstrijd.

In een vol huis met meer dan 91.000 toeschouwers won Barcelona Femení toen van Real Madrid. Op 22 april spelen de Catalaanse dames in de halve finale weer in het Camp Nou en ook dan is het stadion uitverkocht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl