NOS Sport

Schippers maakt na tien maanden pauze rentree op FBK Games

Atlete Dafne Schippers neemt op 6 juni deel aan de FBK Games. Het wordt een van haar eerste wedstrijden sinds de teleurstellend verlopen Olympische Spelen van Tokio in augustus vorig jaar.

In Hengelo loopt Schippers de 100 meter. De tweevoudig wereldkampioene op de 200 meter werkt onder haar nieuwe coach Wigert Thunnissen aan een rentree op niveau.

"Ik heb samen met een nieuw team van krachttrainers en Wigert ongelooflijk hard en in detail gewerkt aan mijn herstel om geleidelijk weer wedstrijdfit te worden. We hebben mooie stappen gemaakt", laat Schippers via de FBK Games weten.

Het is even geleden dat de atletiekwereld haar in actie heeft gezien en ik verwacht dan ook een heel enthousiast thuispubliek om Dafne weer te zien schitteren

Wedstrijddirecteur Ellen van Langen kijkt uit naar Schippers

"Ik heb veel zin om weer aan de start in Hengelo te staan. Ik heb zo veel mooie herinneringen aan de FBK Games en het is gewoon lekker om weer voor thuispubliek te lopen. Dat geeft me altijd wat extra's", zegt de 29-jarige Utrechtse.

Van Langen enthousiast

Wedstrijddirecteur Ellen van Langen is verguld met de komst van Schippers. "Ik ben ontzettend blij dat Dafne opnieuw gekozen heeft voor de FBK Games. Het is even geleden dat de atletiekwereld haar in actie heeft gezien en ik verwacht dan ook een heel enthousiast thuispubliek om Dafne weer te zien schitteren", aldus Van Langen.

Schippers is niet de enige trekpleister op het evenement dat deel uitmaakt van de wedstrijdencyclus World Athletics Continental Tour Gold. Ook Femke Bol (400 meter horden) en de Zweedse wereldrecordhouder polsstokhoogspringen Armand Duplantis hebben hun komst naar Hengelo toegezegd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl