Kamerlid Gündogan vandaag in de Tweede Kamer
NOS Nieuws

Gündogan weer aan het werk als Kamerlid

Na bijna drie maanden is Kamerlid Gündogan vandaag weer aan het werk gegaan. Ze keert terug in de Tweede Kamer als de onafhankelijke fractie Lid Gündogan.

Gündogan werd half februari als Kamerlid geschorst door Volt na meldingen van grensoverschrijdend gedrag. Ze stapte naar de rechter, die het besluit terugdraaide. Maar in maart werd zij alsnog uit de partij gezet.

Zij wilde het liefst door als Kamerlid voor Volt, maar heeft steeds gezegd dat ze hoe dan ook haar Kamerzetel behoudt. Daardoor zijn er nu twintig fracties in de Tweede Kamer.

Gündogan zei tegen de pers dat ze met een dubbel gevoel aan haar eerste werkdag is begonnen. Het raakt haar dat er "nooit degelijk onderzoek is gedaan" naar het grensoverschrijdende gedrag waarvan zij wordt beschuldigd. "Dat je niet de kans krijgt om je naam te zuiveren, dat raakt me. Dit voelt als verraad." Maar ze beschouwt het als haar plicht om weer als gekozen Kamerlid aan het werk te gaan.

Gündogan geëmotioneerd weer aan de slag

Volgende week dient het hoger beroep dat Volt na het kort geding heeft ingesteld. Daarnaast heeft Gündogan aangifte gedaan tegen Volt van smaad en laster.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl