1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
AFP
NOS Wielrennen

Van der Poel verwacht laatste rit in roze, met nu zware beklimming van Etna

Na een rustdag verdedigt Mathieu van der Poel vandaag voor de derde keer zijn roze leiderstrui in de Giro d'Italia. Na drie etappes op Hongaarse bodem gaat de koers nu verder in Italië, met de loodzware beklimming van de Etna.

"Normaal gesproken ben ik de trui dan wel kwijt", voorspelde Van der Poel zondag al, na de laatste rit in Hongarije. "Of ze moeten heel rustig naar boven rijden, maar dat verwacht ik niet."

Van der Poel denkt dat Etna te zwaar is: 'Normaal gezien raak ik roze dan kwijt'

De vierde etappe gaat over het eiland Sicilië van Avola in 172 kilometer naar de Etna. De laatste 23 kilometer gaan bergopwaarts, met een gemiddeld stijgingspercentage van zes procent.

Vier Nederlanders bij eerste acht

De Nederlanders doen het vooralsnog uitstekend in de Giro, met vier renners bij de eerste acht. Na Van der Poel volgen Tom Dumoulin (derde), Wilco Kelderman (vijfde) en Bauke Mollema (achtste). Maar met de eerste zware etappe in het vooruitzicht is de verwachting dat de verhoudingen straks anders liggen.

En ook al verwacht Van der Poel dat een van de klassementsrenners zal opstaan, zijn rol is daarmee zeker nog niet uitgespeeld. "Ik wil nog een paar keer voor de ritwinst gaan. Er zijn nog doelen genoeg."

Van der Poel won vrijdag de eerste etappe en heeft na drie etappes een voorsprong van elf seconden op Simon Yates.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl