1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS VoetbalAangepast

Politie onderzoekt incident dat mogelijk verband houdt met dood Lukoki

Politie Midden-Nederland is een verkennend onderzoek gestart naar een incident dat mogelijk verband houdt met het overlijden van de 29-jarige voetballer Jody Lukoki.

Het Parool schrijft dat de oud-Ajacied is overleden aan de gevolgen van een mishandeling door familieleden. De politie Midden-Nederland heeft aan de krant bevestigd dat er aangifte is gedaan in die zaak.

ANP
Jody Lukoki speelde onder meer voor het Bulgaarse Loedogorets, Ajax, PEC en FC Twente

Tegenover de NOS kan een woordvoerder van de politie Midden-Nederland de aangifte niet bevestigen. "We doen een verkennend onderzoek naar een incident vorige week in Flevoland waarbij Lukoki betrokken was. We kijken of dat mogelijk in verband kan worden gebracht met zijn overlijden."

Maandag bevestigde het management van Lukoki het overlijden van de voetballer. "De exacte oorzaak van overlijden is bij ons nog niet bekend", zegt zijn zaakwaarnemer Menno Groenveld. "De familie is in shock en erg verdrietig. Jody was een hele vrolijke jongen, en was bijna hersteld van zijn blessure."

Lukoki doorliep de jeugdopleiding van Ajax en speelde uiteindelijk meer dan dertig wedstrijden voor de Amsterdammers. Daarna speelde hij voor Cambuur, PEC Zwolle, Loedogorets, Yeni Malatyaspor en FC Twente.

Bij die laatste club vertrok hij in februari nadat de voetballer, die op jonge leeftijd vanuit de Democratische Republiek Congo naar Nederland kwam, werd veroordeeld voor huiselijk geweld. Zijn contract werd ontbonden door FC Twente en Lukoki zat daarom zonder club.

Pro Shots
Jody Lukoki in het shirt van PEC Zwolle in het seizoen 2014/2015

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl