Pro Shots
NOS Voetbal

FC Twente neemt maatregelen tegen Lukoki na veroordeling huiselijk geweld

FC Twente gaat maatregelen nemen tegen Jody Lukoki. De vleugelaanvaller werd vorige week door de rechter veroordeeld wegens huiselijk geweld. De oud-speler van onder meer Ajax, SC Cambuur en PEC Zwolle zou de afgelopen maanden zijn vriendin hebben mishandeld.

Hij werd door de rechter veroordeeld tot 80 uur werkstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken met een proeftijd van drie jaar en kan nu dus ook een sanctie verwachten van zijn werkgever FC Twente.

De directie van FC Twente heeft dinsdag voor het eerst met Lukoki gesproken, zo is bevestigd aan TC Tubantia. De gesprekken worden later voortgezet omdat Lukoki graag zijn adviseur bij zich wil hebben.

'Geschrokken van zijn gedrag'

"Wij zijn geschrokken van zijn gedrag en gaan passende maatregelen nemen. Want het gedrag van Jody overschrijdt grenzen en is onacceptabel. Dat hebben wij hem ook kenbaar gemaakt", aldus algemeen directeur Paul van der Kraan tegenover Tubantia.

De 29-jarige Lukoki, die drie interlands speelde voor de Democratische Republiek Congo en zijn grootste successen vierde bij het Bulgaarse Loedogorets, werd afgelopen zomer vastgelegd. Kort na het tekenen van zijn contract liep hij een zware knieblessure op.

Eerder deze week werd Engels international Mason Greenwood gearresteerd op verdenking van huiselijk geweld. Zijn club Manchester United heeft Greenwood op non-actief gesteld. Greenwood wordt ook verdacht van doodsbedreiging aan het adres van zijn vriendin, aldus de politie van Manchester.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl